Ενημερωτικές εκδηλώσεις διοργανώνει το  υπουργείο Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στα νησιά.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία  με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής , τον ΕΦΕΠΑΕ, την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία  ΕΛΑΝΕΤ και τη στήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Στις εκδηλώσεις θα γίνεται αναλυτική παρουσίαση του μέτρου και θα ακολουθεί συζήτηση  με τους ενδιαφερόμενους  προς επίλυση αποριών.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή τύπου στη Ρόδο  πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος  Σαντορινιός  ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου και στα αεροπορικά εισιτήρια.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί σε εφαρμογή η επιδότηση των αεροπορικών εισιτηρίων, μέχρι το τέλος Μαΐου ή το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου.

Εντός των ημερών, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή. Μόλις προχωρήσουν τα απαραίτητα τεχνικά θέματα θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα καθορίζει τη διαδικασία εφαρμογής του μέτρου.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο έχει τεθεί σε ισχύ σε 49 νησιά και αφορά στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στη μεταφορά εμπορευμάτων. Σύντομα θα ισχύσει και για τα καύσιμα στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, αφού εντός των ημερών αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ.

Για τα καύσιμα, στόχος είναι το μέτρο να ισχύει από το 2020 σε όλα τα νησιά, ούτως ώστε η τιμή των καυσίμων να μην υπερβαίνει τον μέσο όρο της τιμής στα πρατήρια της Αττικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ενημερωτικών εκδηλώσεων για το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά είναι το ακόλουθο:

26 Μαρτίου – Κάσος – ώρα 17:30

Χώρος –  Αίθουσα Εκδηλώσεων  του Δήμου Κάσου ( Φρυ)

28 Μαρτίου – Πάτμος –ώρα 18:00

Χώρος  Πάτμιον Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου (Σκάλα Πάτμου, Πάτμος)

1η Απριλίου – Αστυπάλαια -ώρα 18:00

Χώρος – Δημοτικό Σχολείο Αστυπάλαιας Πέρα Γιαλός

4 Απριλίου- Καστελόριζο – ώρα 17:30

Χώρος – Αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Μεγίστης

Όλοι οι χώροι που θα γίνουν οι εκδηλώσεις όπως αναφέρεται είναι προσβάσιμοι για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα.

Πληροφορίες για συμμετοχή ΑμεΑ στο τηλ.: 213-0166100

 364 total views,  2 views today