Σε ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της Λίνδου και κυρίως στο σταθμό του Γενναδίου θα προχωρήσει όσο πιο σύντομα γίνεται ο A’ Aστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Καληωράκης .

Η ενίσχυση των δυνάμεων θα συμβάλει ώστε να διεξάγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα έλεγχοι για να πάψει η δράση των πορτοφολάδων στη Λίνδο.

Λεπτομέρειες για την αντιμετώπιση του προβλήματα έχουν συζητήθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αστυνομικός Διευθυντής με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξεναγών κ. Αλέξανδρο Κολλιάδη.

«Ο κ. Καληωράκης μας εξήγησε αυτά που είναι εφικτό να γίνουν στην παρούσα φάση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει σε μόνιμη βάση περιπολικό στην Λίνδο. Έτσι θα γίνουν και συλλήψεις των πορτοφολάδων και θα πάψει και η δυσφήμιση της Ρόδου», δήλωσε ο κ. Κολλιάδης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών είναι σε επικοινωνία και με το διοικητή του αστυνομικού σταθμού Γενναδίου.
Πάντως οι δράστες είναι επαγγελματίες αφού ανακατεύονται με το πλήθος και καταφέρνουν σε χρόνο ρεκόρ να ξαφρίζουν πορτοφόλια χρήματα και ότι άλλο πολύτιμο κουβαλούν μαζί τους οι τουρίστες.

«Πρέπει να αναφέρω ότι τα περιστατικά που έχουμε καταγγείλει αφορούν τα οργανωμένα γκρουπ των τουριστών. Δεν έχουμε εικόνα για τις κλοπές σε μεμονωμένους τουρίστες», είπε ο κ. Κολλιάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Κολλιάδης και χθες καταγγέλθηκαν άλλες τρεις κλοπές πορτοφολιών από τουρίστες που είχαν επισκεφθεί τη Λίνδο.

Οι κλέφτες παριστάνουν τους τουρίστες και εκμεταλλεύονται το συνωστισμό είτε στους δρόμους ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κατακλέβουν τους επισκέπτες.

 112 total views,  2 views today