Καθαρή εντολή ρήξης και ανατροπής με  όλα όσα κρατούν τον τόπο πίσω, ζήτησε με την ομιλία που πραγματοποίησε στην κατάμεστη αίθουσα, του  ξενοδοχείου  Rodos Park ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βάιος Καλοπήτας.

Ο υποψήφιος βουλευτής άσκησε δριμεία κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και περιέγραψε τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ που στόχο έχουν να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής για τους πολίτες.

Το παρών στην ομιλία έδωσαν ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής  και επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλη ς Γλυνός,   ο πρώην περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο πρώην βουλευτής και νομάρχης κ. Γιάννης Παρασκευάς, ο πρώην βουλευτής κ. Βασίλης Παπανικόλας,  ο πρώην δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, οι αντιδήμαρχοι κκ. Γιώργος Πόκκιας, Μιχάλης Παλαιολόγος, Σωτήρης Πετράκης , ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ κ. Νικηφόρος Παπανικόλας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων κ. Νίκος Τριπολίτης, ο  πρώην αντιδήμαρχος κ.Στέλιος Ρηνιού και αρκετοί πολίτες που ήθελαν να ακούσουν την ομιλία του κ. Καλοπήτα.

Για τον υποψήφιο βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής μίλησε ανοίγοντας ουσιαστικά την πολιτική εκδήλωση ο κ. Μανώλης Γλυνός.

Ο κ. Γλυνός αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις που θέλουν τη ΝΔ να στοχεύει στην αυτοδυναμία και από την άλλη τον λαϊκισμό όπως είπε του ΣΥΡΙΖΑ.

« Καλούμαστε σαν παράταξη να σταθούμε  όρθιοι, να σταθούμε δυνατοί και να έχουμε ισχυρή  παρουσία την Κυριακή 7 Ιουλίου . Το Κίνημα Αλλαγής δεν θέλει να γίνει η ουρά κανενός κόμματος. Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κανένα. Να μην θεωρούν  ότι θα συγκυβερνήσουμε. Δεν ερχόμαστε να συμπληρώσουμε κάποιους αριθμούς. Πρέπει να είμαστε αυτόνομοι και δυνατοί. Να σταθούμε  δυνατά στις θέσεις μας  στην ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου καθώς η απλή αναλογική θα οδηγήσει σε ακυβερνησία. Στα Δωδεκάνησα έχουμε τη χαρά να έχουμε αξιόλογους υποψηφίους. Μέσα σε αυτούς είναι ο Βάιος Καλοπήτας που ποτέ δεν έλειψε από τους αγώνες  που έχουν δοθεί σε θεσμούς και φορείς, στις αναμετρήσεις στην ΤΑ. Είναι νέος άνθρωπος  με όραμα  αξιοπρέπεια και κυρίως συνεπής στις ιδέες  του», τόνισε ο κ. Μανώλης Γλυνός.

Λαμβάνοντας το λόγο στη συνέχεια ο κ. Γλυνός εξήρε τη παρουσία του κ. Γλυνού στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο κ. Καλοπήτας αναφέρθηκε στη συνέχεια στην προσπάθεια που έκανε  στα πλαίσια των περιοδειών του και των συναντήσεων με τους πολίτες προκειμένου να στείλει όπως είπε μήνυμα αλλαγής.

«Επέλεξα να κάνω την εκδήλωση μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές προκειμένου  να σας μιλήσω για τον αγώνα που πρέπει να κάνουμε πιο εντατικά για να πολλαπλασιαστεί το μήνυμα αλλαγής και ελπίδας. Στόχος μας να αποκτήσει η πατρίδα αξιοπρέπεια ο τόπος μας προοπτική, τα Δωδεκάνησα ελπίδα», είπε ο κ. Καλοπήτας και πρόσθεσε πως πρέπει να δοθούν κίνητρα στη νέα γενιά για να μείνει στον τόπο.

Ο  κ. Καλοπήτας αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που είχαν δοθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση  2015 και διαψεύσθηκαν.

« Άλλοι τότε άλλαζαν δρόμο. Επέλεξα ένα δύσκολο   δρόμο, αυτόν  της υπεύθυνης συμμετοχής. Κρατήσαμε με άλλα άξια στελέχη όρθια την παράταξη», τόνισε

Ο κ.Καλοπήτας αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που πέρασε η χώρα και τόνισε πως  αν οι πολιτικές δυνάμεις στη χώρα ήταν … σοβαρές η κρίση θα διαρκούσε τρία χρόνια.

«Πως είναι δυνατό  άλλες  χώρες να βγήκαν από την κρίση σε τρία χρόνια και εμείς να είμαστε σε ..κρίση εδώ και δέκα χρόνια. Αυτό σημαίνει πως το πολιτικό σύστημα ήταν κατώτερο των περιστάσεων. Κάποιοι συμπολίτες μας σκέπτονται να επιλέξουν είτε το ΣΥΡΙΖΑ  ή τη ΝΔ που διεκδικούν να είναι το νέο δίπολο στη μεταμνημονιακή  εικόνα της πατρίδας μας .Το 2015 αντί να σχηματίσει ο κ Τσίπρας μια ισχυρή κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε ένα αχρείαστο μνημόνιο. Κατάφερε να γυρίσει την πατρίδα πίσω. Γυρίσαμε στην ύφεση και παρατάθηκε η παρουσία της τρόικας. Αφελληνίστηκε η οικονομία , είχαμε capital controls , χιλιάδες επιχειρήσεις, μεταφέρθηκαν σε άλλες χώρες και χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άνεργοι. Εμείς θέλουμε να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης προς τα πιο παραγωγικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που είναι η μεσαία τάξη. Για μας η στήριξη της μεσαίας τάξης αποτελεί προτεραιότητα» , είπε ο κ. Καλοπήτας και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση πέτυχε να καταστήσει το μεταναστευτικό σε πρόβλημα της χώρας.

« Έβαλαν τη χώρα στο καναβάτσο και τη μετέτρεψαν σε αποθήκη ψυχών. Συνέδεσαν το ΦΠΑ με το μεταναστευτικό», είπε ο κ. Καλοπήτας που αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει στο κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών που λειτουργεί στη Λέρο και φιλοξενεί 1.400 άτομα.

« Ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος αυτής της κυβερνητικής θητείας επέλεξε να ευτελίσει την πολιτική ζωή του τόπου.  Ποδοσφαιροποιεί την πολιτική ζωή με τη μέθοδο των μεταγραφών. Βαπτίζει προοδευτική συμμαχία τη συνένωση ετερόκλητων δυνάμεων και θεωρεί  ότι ο ίδιος είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ . Δεν μπορεί υπουργοί που ψήφισαν μνημόνια , να χαρακτηρίζονται σήμερα προοδευτικοί. Αριστεροί βρίσκονται στα ψηφοδέλτια μαζί με καρα-δεξιούς.  Δεν είναι προοδευτική συμμαχία το σχήμα με το οποίο κατέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Είναι μια κακόφωνη , κακότεχνη  οπισθοδρομική κομπανία» , είπε ο κ. Καλοπήτας που στη συνέχεια άσκησε κριτική στη  ΝΔ, με αφορμή το πρόγραμμα της.  Δεν ξέφυγε της κριτικής του ακόμη και ο κ . Καραμανλής.

« Ο ΣΥΡΙΖΑ έταξε τα πάντα σε όλους.  Στοχοποίησε το ΠΑΣΟΚ . Η ΝΔ διεκδικεί την αυτοδυναμία και ζητά ενότητα. Η ενότητα όμως χρειάζονταν  όταν ξέσπασε η κρίση και όχι τώρα που τελειώνει. Δεν λέω ότι το ΠΑΣΟΚ τα έκανε όλα σωστά. Έκανε όμως μεγάλες αλλαγές στην πατρίδα. Για αυτό το λόγο  είναι ώρα να πούμε, ένα μεγάλο όχι στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και ένα ναι μεγάλο στο μέλλον. Ένα μεγάλο ναι, στο ΠΑΣΟΚ τη δημοκρατική παράταξη», είπε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής που μίλησε και για την  απαξίωση της πολιτικής.

« Ουσιαστικά πάει να καθιερωθεί στη χώρα μας ένα καθεστώς μεταδημοκρατίας με πλήρη απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής. Όμως με την αποχή ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε μη νομιμοποιημένες κυβερνήσεις. Αυτό μακροπρόθεσμα  θα κάνει την Ελλάδα ένα αποτυχημένο κράτος. Εμείς θέλουμε μια Ελλάδα , χωρίς κοινωνικές ανισότητες. Μια Ελλάδα που θα είναι παράδεισος και όχι έρημος ευκαιριών. Το ΠΑΣΟΚ έγινε παντοδύναμο γιατί έδωσε ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες», υπογράμμισε ο κ.Καλοπήτας που αναφέρθηκε στη συνέχεια στους στόχους και τις προτεραιότητες ώστε να γίνει η Ελλάδα καλύτερη.

«Για να γίνει καλύτερη η Ελλάδα χρειάζονται ευκαιρίες για όλους χρειάζεται να βγουν τα χρήματα στην αγορά. Από την κρίση θα φύγουμε όλοι μαζί . Ακόμη αναγκαία είναι η επαναφορά των  μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ. Εμείς  ήμασταν οι εγγυητές του μέτρου . Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να μετέχει σε καμία κυβέρνηση την επόμενη ημέρα αν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ δεν είναι προϋπόθεση», είπε  ο κ. Καλοπήτας που αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα αλλά και στις παρενέργειες από την κλιματική αλλαγή.

Η οικονομική ανασφάλεια που εμποδίζει τους νέους από το να κάνουν οικογένεια θα αντιμετωπιστεί  όπως είπε με συγκεκριμένες προτάσεις.

«Τα ζητήματα  που αφορούν το περιβάλλον συσχετίζονται με τα εθνικά μας θέματα. Είναι ώρα να κινηθούμε επιθετικά με τις ΑΠΕ και να κόψουμε κάθε κουβέντα για τον ορυκτό πλούτο», τόνισε .

Ο κ.Καλοπήτας τόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής  μπορεί να γίνει ο καταλύτης προόδου για τη χώρα. Αυτά όμως με την εξουσία στο λαό όπως πρέπει να είναι όπως είπε το νέο αφήγημα. Μνεία έκανε σε όσα έγιναν στο παρελθόν και φέρουν τη σφραγίδα σημαντικών στελεχών του κινήματος.

«Είμαι ένας από σας . Ενεργός πολίτης με πάθος για την πατρίδα και τον τόπο. Δεν αντιμετωπίζω την πολιτική ως ένα διαρκές παιχνίδι εξυπηρετήσεων και διευθέτησης συμφερόντων . Πιστεύω ότι η πολιτική είναι μια διαδικασία ανατροπής και αλλαγών. Δεν ζω από την πολιτική. Ζω για τον τόπο την πατρίδα τη γενιά μου. Είμαι άνθρωπος της εποχής μου, αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα και μπορώ να οργανώσω τις λύσεις που θα δοθούν. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας, μια εντολή ρήξης με το παλιό και τις νοοτροπίες που μας πάνε πίσω. Ζητώ μια εντολή ανανέωσης. Θέλω να εργαστώ να παλέψω για το νησί μας για τα  Δωδεκάνησα και την πατρίδα μας.  Σας υπόσχομαι πως αυτό τον αγώνα για αλλαγή δεν θα τον προδώσω ποτέ.  Σας ζητώ τις λίγες ημέρες που απομένουν να πολλαπλασιάσουμε το μήνυμα αλλαγής . Πάμε στις 7 Ιουλίου να δώσουμε τη μάχη για την Ελλάδα» , τόνισε ο κ. Καλοπήτας.

Αναλυτικά στην ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής δήλωσε τα ακόλουθα:

Ευχαριστώ Υπ. Βουλευτή Επικρατείας Μανώλη Γλυνό για τα καλά λόγια που είπε για μένα , ένα ψηφοδέλτιο επικρατείας είναι ο καθρέπτης της παράταξης και συμβολίζει αυτά που επιθυμούμε να εκφράσουμε η παρουσία του Υπ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ.Γλυνού συμβολίζει το πόσο σημαντική είναι για μας η νησιώτικότητα. Η παρουσία του Μανόλη συμβολίζει το ήθος και την ακεραιότητα που θέλουμε να εκπέμψουμε!
Ευχαριστώ , όλους σας για την θερμή υποδοχή , για το χειροκρότημα για το ζεστό κλίμα .
Η σημερινή σας παρουσία για εμένα είναι πολύ τιμητική . Όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να μιλήσω με συμπολίτες μας , και να τους πίσω να στείλουμε μαζί ένα μήνυμα αλλαγής. Επισκέφθηκα τα περισσότερα νησιά μας , τα χωριά μας και θα συνεχίσω να το κάνω τις μέρες που απομένουν.

Επέλεξα να κάνω αυτή την εκδήλωση την τελευταία αυτή εβδομάδα για να σας μιλήσω για τον αγώνα που πρέπει να δώσουμε μαζί πιο εντατικά , ώστε να πολλαπλασιαστεί το μήνυμα αλλαγής και ελπίδας.

Έχουμε μπροστά Ένα αγώνα να αποκτήσει ξανά η πατρίδα μας αξιοπρέπεια, ο τόπος μας προοπτική, τα Δωδεκάνησα ελπίδα. Δίνουμε έναν αγώνα να δώσουμε στη νέα γενιά την ευκαιρία, να μείνει στον τόπο της, να εργαστεί, να προκόψει, να δημιουργήσει νέες οικογένειες, να αποτελέσει το αύριο του τόπου μας.

Η δική μου εξάλλου υποψηφιότητα, είναι ταυτισμένη με τις προσδοκίες της νέας γενιάς, γιατί είμαι νέος, νιώθω νέος, σκέφτομαι τους νέους, παλεύω για τη γενιά μου. Για αυτό και η δική μου υποψηφιότητα είναι ταυτισμένη και με τις ελπίδες όλων των γενιών, γιατί εσείς ξέρετε  ότι οι προσδοκίες των παιδιών σας είναι η ελπίδα της κοινωνίας μας.
Η δική μου υποψηφιότητα, προέρχεται με εσάς τους προοδευτικούς πολίτες, προχωράει σε όλη την κοινωνία για να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, τον τόπο μας και το μέλλον που του αξίζει.

Ήμουν υποψήφιος το 2015, για πρώτη φορά, τότε που ακούσαμε πολλές υποσχέσεις , τις πίστεψαν  πολλοί από μας , ίσως καλόπιστα. Δυστυχώς όμως όλες διαψεύστηκαν.
Άλλωστε Η διαδρομή και επιλογές του καθένα κρίνονται… Κάποιοι παραπληροφορούσαν το λαό με σκοπό την εξουσία , κάποιοι άλλαζαν πολιτική στέγη , κάποιοι πάλι επέλεγαν έναν πιο δύσκολο δρόμο , κόντρα στο ρεύμα των ημερών, αυτόν της υπεύθυνης συμμετοχής !

Τότε λοιπόν παρότι ο πιο νέος υποψήφιος με ανιδιοτέλεια συμμετείχα , κρατήσαμε την παράταξη όρθια στα δύσκολα και τώρα μπορούμε να προσδοκούμε , τώρα που τα αντιμνημονιακά ψέματα τέλειωσαν. Πως οι εξελίξεις της προόδου περνάν από τον πολιτικό μας χώρο.

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Είναι δεδομένο πως Αν οι πολιτικές δυνάμεις ήταν σοβαρές η κρίση θα διαρκούσε το πολύ 3 χρόνια, όπως έγινε σε όλη την Ευρώπη που πήραν μνημόνιο.
Αυτοί δηλαδή πως βγήκαν σε 1 χρόνο και εμείς ακόμα είμαστε σε μια δεκαετία κρίσης. Είναι εξυπνοί ; Προφανώς το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα ήταν κατώτερο το περιπτώσεων.
Κάποιοι ίσως σκέφτονται να επιλέξουν ΣΥΡΙΖΑ  και κάποιοι ΝΔ
Και οι δύο διεκδικούν να είναι το νέο δίπολο στην μεταμνημονική εικόνα της πατρίδας μας.
Ο κύριος Τσίπρας, πιστός στον τακτικισμό, που κυριαρχεί στην πολιτική του αντίληψη, αντί το καλοκαίρι του 2015, με αίσθημα ευθύνης, να επιδιώξει το σχηματισμό, μίας κυβέρνησης 220 βουλευτών, που να καταφέρει να στήσει την χώρα στα πόδια της, επέλεξε το δρόμο των εκλογών, και του διχασμού.
Διαπραγματεύτηκε ένα αχρείαστο μνημόνιο, και προχώρησε στην ψήφιση μόνος του, με την κυβερνητική του πλειοψηφία, των εφαρμοστικών του Νόμων.
Ο κύριος Τσίπρας κατάφερε :
– Να γυρίσει την οικονομία από την ανάπτυξη στην ύφεση
– Να φορτώσει στις πλάτες των Ελλήνων ένα νέο δάνειο ύψους 90 δις, με το μνημόνιο του, με το τρίτο μνημόνιο, που φέρει την σφραγίδα και την υπογραφή του.
– Να παρατείνει την παρουσία της τρόικας για 99 χρόνια με το Υπερταμείο της αποικιοκρατίας.
– Να φορτώσει στις πλάτες των Ελλήνων, και νέα εισπρακτικά μέτρα ύψους 13 δις.
– Να παραδώσει τις Τράπεζες, στους Γύπες των Αγορών, και μαζί με αυτές να παραδώσει τις επιχειρήσεις, την κατοικία, τη γη των Ελλήνων
– Να αφελληνίσει την οικονομία
– Να διώξει με τα Capital control, χιλιάδες επιχειρήσεις, από την Ελλάδα οι οποίες μεταφέρθηκαν σε γειτονικές χώρες.
– Να προκαλέσει την ανεργία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων,
– Ο Κύριος Τσίπρας, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ, πέτυχαν με το Νόμο Κατρούγκαλουνα τροχοδρομήσουν τον αφανισμό, όλων των παραγωγικών τάξεων της πατρίδας μας. Των Αγροτών, των Επιστημόνων, των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Θέλουμε, σήμερα, να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τα παραγωγικά στρώματα της πατρίδας μας. Για εμάς η αναστήλωση της Μεσαίας τάξης αποτελεί προτεραιότητα.
Ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνηση του , πέτυχαν, με την αδράνειά τους, να μετατρέψουν το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή, από πρόβλημα Ευρωπαϊκό, σε Ελληνικό και από πρόβλημα των σχέσεων μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας, σε μία ακόμη κρίση της Ελλάδας με την Ευρώπη. Έβαλαν τη χώρα στο καναβάτσο, και την μετέτρεψαν σε « αποθήκη» ψυχών. Στην Λέρο… και για να μην λένε ότι φρόντισαν  να συνδέσουν την πληρότητα του κέντρου με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.

Φίλες και φίλοι

Ο κύριος Τσίπρας, στο τέλος της κυβερνητικής του θητείας, επέλεξε να ευτελίσει την πολιτική ζωή του τόπου μας. Ποδοσφαιροποιεί την πολιτική ζωή με την μέθοδο των μεταγραφών, βαφτίζει ως προοδευτική συμμαχία, την συνένωση ετερόκλητων δυνάμεων, και θεωρεί ότι είναι ο ίδιος η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αυτοπροσώπως . Δεν είναι δυνατόν Υπουργοί των Κυβερνήσεων που ψήφισαν μνημόνια, και ήταν μέχρι το 2015 γερμανοτσολιάδες, σήμερα να βαφτίζονται προοδευτικοί, επειδή έλαβαν υπουργεία στην κυβέρνηση του και πρόδωσαν την παράταξη που τους ανέδειξε . Είναι ευτελισμός και ντροπή δήθεν αριστεροί, βρίσκονται στα ίδια ψηφοδέλτια, όχι με συντηρητικούς απλά, αλλά με καραδεξιούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   "Το ΥΕΝ δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της Νησιωτικότητας"

Δεν είναι προοδευτική Συμμαχία το σχήμα που κατέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, είναι μία βαθιά κακότεχνη, κακόφωνη και οπισθοδρομική κομπανία.
Από την άλλη η ΝΔ, έρχεται να σώσει τον τόπο, έχοντας στα ψηφοδέλτιά της, όλους τους « αστέρες», που μας χρεοκόπησαν. Η πενταετία Καραμανλή , είναι παρούσα και ισχυρή.
Δεν έχουν καν ψελλίσει, μία ελάχιστη αυτοκριτική για τα 180 δις χρέη που φόρτωσαν στον Ελληνικό Λαό, την πενταετία από το 2004 έως το 2009.
Υπόσχονται την σωτηρία της οικονομίας στην ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους. Η σύνταξη του πατέρα και του παππού μας είναι το πρόβλημά τους.
Υπόσχονται απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα, εξάλλου ότι είναι Δημόσιο και ανήκει στο λαό τους προκαλεί αλλεργία.

Υπόσχονται ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, εδώ είναι ειλικρινείς. Δεν έκρυψαν ποτέ ότι είναι με τους λίγους και ισχυρούς, με την ολιγαρχία αυτού του τόπου.
Δεσμεύονται να επιταχύνουν την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας που ξεκίνησε ο κύριος Τσίπρας με το Υπερταμείο της αποικιοκρατίας.

Υπόσχονται περισσότερους πλειστηριασμούς. Ο κύριος Τσίπρας κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων και ο Κύριος Μητσοτάκης έρχεται να ολοκληρώσει το έργο.
Οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν βάλλει πάνω από τον τόπο μας, έξω από τα σπίτια και τη Γη μας, μία τεράστια ταμπέλα ΠΩΛΕΙΤΑΙ.

Έχουμε αυτά τα δύο κόμματα λοιπόν.Ο ΣΥΡΙΖΑ  αφού έταξε τα πάντα στους πάντες και τελικά οι προσδοκίες των πολιτών διαψεύστηκαν , επέλεξε για να υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό μια πολιτική στοχοποίησης του ΠΑΣΟΚ. Με χρονο -κοπτοραπτική σταματώντας στο 2004 και συνεχίζοντας στο 2009 , αποκρύπτοντας κάθε ευθύνη του στρατηγικού του συμμάχου Κώστα Καράμανλή .
Να ρίξουμε το μουντζούρη στο  ΠΑΣΟΚ  αυτό φταίει για όλα, μια πολιτική μηδενισμού που δηλητηριάζει κάθε σωστό που έχει γίνει ιστορικά σε αυτόν τον τόπο.
Η ΝΔ από την άλλη ενώ έχει τεράστιες ευθύνες ως κόμμα εξουσίας για την κρίση στην Ελλάδα. Σήμερα διεκδικεί λέει να είναι αυτοδύναμη. Πάει στο Καστελόριζο και ζητάει ενότητα, η ενότητα όμως η κρίσιμη ήταν όταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα, όταν μας καταχρέωσε και όχι τώρα που τελειώνει.
Βλέπουμε λοιπόν μια δημοσκοπική αναντοιστοιχία , με την ιστορική συνεισφορά κάθε κόμματος στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Χωρίς να λέω ότι το ΠΑΣΟΚ τα έκανε όλα σωστά , έκανε και λάθη , όμως έχει κάνει και πολλά καλά. Και οι μεγάλες αλλαγές στην πατρίδα έχουν την υπογραφή του.

Για αυτό και είναι η ώρα να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ, στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ένα μεγάλο ΝΑΙ στο Μέλλον, ένα μεγάλο ΝΑΙ στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, ένα Μεγάλο ΝΑΙ στη Δημοκρατική Παράταξη.

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Σήμερα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως όλο και περισσότεροι πολίτες θεωρούν ότι οι λύσεις για τη βελτίωση της ζωής τους δεν βρίσκονται μέσα από την πολιτική.
Ουσιαστικά πάει να εδραιωθεί στη χώρα μας ένα καθεστώς μεταδημοκρατίας, με πλήρη απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Με την αποχή να καλπάζει, κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε πολιτικά μη νομιμοποιημένες κυβερνήσεις.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ‘’ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ’’

Αυτό σημαίνει πως δίνεται η δυνατότητα η χώρα μας μακροπρόθεσμα να γίνει ένα αποτυχημένο κράτος ,όπου οι ολιγάρχες θα ελέγχουν τα πάντα η μεσαία τάξη να είναι κτυπημένοι από τους φόρους και οι πιο φτωχοί θα περιμένουν ένα μικρό επίδομα χωρίς να μπορούν να ανατρέψουν τίποτα στην καθημερινότητα τους .

Δεν είναι τυχαίο πως τα χρόνια της κρίσης συνεχώς διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι

Αυτή η Ελλάδα που περιέγραψα η Ελλάδα της κληρονομικής ισχύος όπου το παιδί του πλούσιου είναι το πιο πιθανό να έχει χρήματα σε σχέση με το παιδί του φτωχού που είναι μορφωμένο διότι δεν έχει ευκαιρίες να παράξει πλούτο , η Ελλάδα το παιδί του πολιτικού μπορεί να γίνει πιο εύκολα βουλευτής και υπουργός από το παιδί του απλού Έλληνα που δεν έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος όπως στην περιοχή μας που για να επισκεφθείς τα Νησιά να ακούσεις τα αιτήματα των πολίτων χρειάζεται κεφάλαια να είσαι δηλαδή παιδί πλούσιας οικογένειας ,

Αυτή η Ελλάδα που πάει να διαμορφωθεί είναι η Ελλάδα που δεν θέλουμε. Και την έχουμε στρατηγικό μας αντίπαλο.
Θέλουμε μια Ελλάδα που οι κοινωνικές ανισότητες θα είναι μικρές ,
Θέλουμε Μια χώρα που θα είναι παράδεισος ευκαιριών για όλους τους Έλληνες και όχι μια χώρα έρημο λόγο διαχειριστικής ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Το ΠΑΣΟΚ έγινε το παντοδύναμο κόμμα που όλοι γνωρίσαμε γιατί έδωσε ευκαιρίες σε όλους , και αυτός είναι τρόπος να ορθοποδήσει ξανά η πατρίδα μας.
Ευκαιρίες όχι μόνο σε αυτούς που είχαν τον πλούτο αλλά σε όλους τους Έλληνες, και μην μου πείτε ότι σήμερα δεν παράγεται πλούτος…. Ότι δίπλα μας δεν βλέπουμε πλούτο; Απλά δεν έχουμε κανένα μερίδιο σε αυτόν…
Διότι  το κεφάλαιο στην Ελλάδα βγάζει τα λεφτά του στο εξωτερικό , τοκίζονται εκεί. Και κερδίζουν οι ξένες τράπεζες με τον μόχθο τον δικό μας.

Και βέβαια όταν πας να ζητήσεις κάποια βοήθεια για να κάνεις μια νέα αρχή συναντάς μόνο κλειστές πόρτες. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ
1η προτεραιότητα
Να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη για τους Έλληνες
Έρχονται  πολιτικές δυνάμεις και λένε , να έρθουν επενδυτές να επενδύσουν , κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει στην Ελλάδα όσο εμείς δεν επενδύουμε στους ίδιους μας τους εαυτούς.
Για να φύγουμε από την κρίση, δεν θα φύγουμε ένας ένας όπως θεωρούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλοι μαζί.Και για να γίνει αυτό πρέπει να βγάλουμε τα λιγοστά λεφτά που έχουμε στην αγορά να αβγατίσουν. Αν θυμάστε η Ελλάδα άνθισε όταν δημιουργήθηκε μία ισχυρή μεσαία τάξη.
Η κρίση θα τελειώσει όταν αυτή οικοδομηθεί ξανά. Όταν τα παιδιά μας θα τους δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά  τους σχέδια.
Απαραίτητη προϋπόθεση να αποκατασταθεί η αδικία της κατάργησης του των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ….

2η Προτεραιότητα

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ 
Σε 15 χρόνια ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί 1 με 1,5 εκατομμύριο. Το ασφαλιστικό σύστημα θα γίνει μη βιώσιμο.
Κανένα σχέδιο ανάπτυξης δεν θα μπορεί να σταθεί με έναν λαό γερασμένο.
Βασική προϋπόθεση για να αντιμετωπισθεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι η Αναγέννηση του Κοινωνικού Κράτους.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φόβο και την οικονομική ανασφάλεια των νέων για να κάνουν οικογένεια.
Διότι τι γίνεται με τους νέους….τα παιδιά νοιώθουν μειονεκτικά απέναντι στις γενια των γονέων τους , αυτοί λένε μας τα παρείχαν όλα . εμείς πως θα παρέχουμε αν όχι τα ιδια τα μισά στα παιδιά μας.
τελικά σήμερα επιλέγουν να μην κάνουν οικογένεια.
‘Αρα τα πλεονάσματα που προκύπτουν σήμερα από τις θυσίες μας να πηγαίνουν στοχευμένα. Σε πολιτικές στήριξης των νέων οικογενειών
Η πρόεδρος μας Φωφη Γενηματά κατέθεσε συγκεκριμένη κοστολογημένη πρόταση για στηριξη των νέων οικογενειών.
Πρέπει να δώσουμε την πρώτη ενέργεια στους νέους στους νέους να δημιουργήσουν. Και βέβαια αυτό θα λειτουργήσει καταλυτικά στα μικρά νησιά που κινδυνεύουν να ερημώσουν.

3η Προτεραιότητα
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η δική μας γενιά είναι η πρώτη γενιά, η οποία βιώνει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η τελευταία γενιά, η οποία θα μπορέσει να κάνει κάτι ουσιαστικό για να την αναστρέψει.
Το Νότιο Αιγαίο είναι μια περιοχή που θα βιώσει πρώτη τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής, δεν έχουμε άλλο χρόνο….
Κάθε χρόνο προσπαθούμε να μαζέψουμε τις ζημίες από τις φυσικές καταστροφές στην περιοχή μας.2020 – 2030
Ως τουριστική περιοχή βρισκόμαστε σε τρομερή ανασφάλεια, το φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον κινδυνεύει.
Πρέπει να απεξαρτηθούμε τώρα από τα ορυκτά καύσιμα και να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές.
Δεν μπορεί όλος ο πλανήτης να έχει συμφωνήσει αυτό , σύμφωνα με την συνθήκη των Παρισίων  και εμείς να έχουμε μια Τουρκία που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο.

Όπου υπάρχουν συμφέροντα πετρελαίου υπάρχει και πόλεμος , είμαστε σε μια τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και πρέπει να κόψουμε κάθε συζήτηση για την εξόρυξη του φυσικού μας πλούτου.
Διότι τα νησιά μας μπορούν να λειτουργήσουν ως πεδία τεχνολογικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής καινοτομίας.

Φίλες και φίλοι

Προσωπικά είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να τα καταφέρουμε ιεραρχώντας  αυτές τις προτεραιότητες  γιατί έχουμε 2 συγκριτικά πλεονεκτήματα ,έχουμε τεράστιο πλούτο. το πρώτο είναι οι νέοι της πατρίδας το ανθρώπινο δυναμικό , έχουμε την πιο καταρτισμένη γενιά που υπάρχει και είναι αποτέλεσμα του μόχθου σας τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Πείτε ποια οικογένεια εδώ δεν έχει ένα μορφωμένο τέκνο.
Το δεύτερο είναι το περιβάλλον , είμαστε μια χώρα με μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον σε αυτό το τομέα είμαστε πρώτοι στον κόσμο. Αξιοποιώντας αυτά τα 2 μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Προσωπικά ανδρώθηκα πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ γιατί αυτή η παράταξη είναι ταυτισμένη με τους αγώνες του Λαού μας, για Εθνική Ολοκλήρωση, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Δημοκρατική Ομαλότητα.
Τα σύνορα της πατρίδας μας, φέρνουν την υπογραφή της Παράταξής μας, αυτή του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Το κοινωνικό κράτος στην πατρίδα μας, φέρνει την υπογραφή της παράταξής μας αυτές , του Γεωργίου Παπανδρέου και του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η Ευρωπαϊκή προοπτική πορεία της πατρίδας μας, φέρει την υπογραφή της παράταξής μας, αυτή του Κώστα Σημίτη.

Οι δύσκολες αποφάσεις για να σταθεί ο τόπος όρθιος μετά τη χρεωκοπία φέρνουν την υπογραφή μας, αυτές του Γιώργου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Η προοπτική του τόπου μας σήμερα, περνάει από την παράταξή μας, και την Πρόεδρο μας την Φώφη Γεννηματά .
Μπορούμε να  είμαστε ένας καταλύτης προόδου για την χώρα.

Φίλες και φίλοι
Πιστεύω, ακράδαντα, στις δημιουργικές δυνάμεις του Έθνους, και του Λαού μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να καταστρώσουμε ένα συνεκτικό σχέδιο Ελπίδας και Προοπτικής, για να πάρουμε την Ελλάδα πίσω, για να είναι και πάλι ο Λαός κυρίαρχος στον τόπο του και την πατρίδα του.
Πιστεύω ότι μπορούμε να δομήσουμε ένα ευέλικτο, σύγχρονο, παραγωγικό αποκεντρωμένο Κράτος.
Πιστεύω σε ένα αποκεντρωμένο κράτος, με ισχυρές δομές, αυτοδιοίκησης, με πόρους και αρμοδιότητες, αλλά και έλεγχο, ώστε η εξουσία να βρίσκεται στο λαό.
Πιστεύω στην δημιουργικότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η οποία μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης της πατρίδας μας, αν πάψει να είναι κρατικοδίαιτη, αν δεν διαπλέκεται με την πολιτική , αν της ορίσουμε ένα σαφές πλαίσιο επενδυτικών πρωτοβουλιών, διασφαλίσουμε έναν υγιή ανταγωνισμό, και ένα σταθερό και φορολογικό περιβάλλον.

Πιστεύω στην ανάγκη να δομήσουμε μία Σύγχρονη Παιδεία, με δομές, ανοιχτές στην κοινωνία, με το βλέμμα στον κόσμο και την Ευρώπη.
Πιστεύω σε έναν συνδικαλισμό, ανεξάρτητο, μαχητικό, διεκδικητικό αλλά και υπεύθυνο.
Πιστεύω σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με ισχυρές δομές κοινωνικής πρόνοιας. Κανένας μόνος του στην κρίση. Κανένας στο περιθώριο, όταν βγούμε από την κρίση.

Πιστεύω σε ένα ασφαλιστικό σύστημα, εύρωστο, ορθολογικό, ανταποδοτικό, απλό στη δομή και τη λειτουργία του, για το οποίο θα εξασφαλιστούν νέες πηγές χρηματοδότησης από τον πλούτο που θα παράξει η χώρα.
Πιστεύω σε μία πολιτική αυτόνομη, ανεξάρτητη από κάθε είδους εξάρτηση, είτε συντεχνιακή είτε οικονομική. Σε μία πολιτική χρήσιμη για τον τόπο και το Λαό
Πιστεύω ακράδαντα, σε μια παράταξη, που θα προέρχεται από τα σπλάχνα του Λαού, θα προχωράει με τις δημιουργικές δυνάμεις του Έθνους, και θα υπηρετεί τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Αυτό που πιστεύω ,είναι αυτό στο οποίο ελπίζει ο Ελληνικός Λαός.

Φίλες και φίλοι

Δεν χρειάζεται προσωπικά να συστηθώ σε εσάς. Γιατί είμαι ένας από εσάς.
Δεν είμαι ένας επαγγελματίας πολιτικός, είμαι ένας ενεργός πολίτης που έχει πάθος για την πατρίδα του και τον τόπο του.

Δεν αντιμετωπίζω την πολιτική ως ένα διαρκές παιχνίδι εξυπηρετήσεων, και διευθέτησης συμφερόντων, αλλά ως μία διαδικασία ανατροπής και αλλαγών.
Δεν ζω από την πολιτική, ζω για τον τόπο, την πατρίδα και τη γενιά μου.
Απευθύνομαι σε εσάς, με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης. Γνωρίζω όπως και γνωρίζετε, ότι κάθε εποχή έχει τα δικά της προβλήματα, τις δικές της ανάγκες, τις δικές της προκλήσεις και τις δικές της ευκαιρίες. Για αυτό και κάθε εποχή έχει τους δικούς της ανθρώπους.
Είμαι ένας άνθρωπος της εποχής μου. Αντιλαμβάνομαι τα νέα προβλήματα, μπορώ να οργανώσω τις λύσεις που θα δοθούν.

Ζητώ την Εμπιστοσύνη σας.
Ζητώ την καθαρή εντολή ρήξης με το παλιό και τις νοοτροπίες που μας κρατάνε πίσω.
Ζητώ εντολή ανανέωσης.
Ζητώ να παλέψω για τις ευκαιρίες που δικαιούται η νέα γενιά, και την ασφάλεια που δικαιούνται οι άλλες γενιές.
Ζητώ να εργαστώ για την ενότητα της κοινωνίας, του τόπου και της πατρίδας μας
Ζητώ να μου δώσετε τη δυνατότητα να παλέψω, για το Νησί μας, για τα Δωδεκάνησα, για την πατρίδα μας.
Σας κοιτώ στα μάτια και σας υπόσχομαι αυτό τον αγώνα για αλλαγή δεν θα τον προδώσω ποτέ. Χρειάζομαι 2 πράγματα από εσάς πρώτα από όλα την πίστη πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και 2ον
Σας καλώ τις λιγοστές ημέρες που απομένουν να πολλαπλασιάσουμε αυτό το μήνυμα μαζί.
Πάμε λοιπόν στις 7 Ιουλίου να δώσουμε ΜΑΖΙ, τη μάχη

Για το νησί μας
– Για τα Δωδεκάνησα
– Για την Αλλαγή
– Για την ΕΛΛΑΔΑ

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην οδό Αγίου Ιωάννη 10.

 110 total views,  2 views today