Εντυπωσιασμένη από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Λέρου έμεινε η κυρία Μενδώνη κατά την τριήμερη παραμονή της στο νησί, όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας, λαμβάνοντας τη δέσμευση της υπουργού Πολιτισμού-Αθλητισμού ότι θα προωθήσει τα θέματα ανάδειξής τους.

Η κυρία Μενδώνη έμεινε έκθαμβη, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, κυρίως με το σπάνιο αερόφωνο στην περιοχή Πατέλλα (στην κορυφή της Πατέλλας, ήταν η διοίκηση και ο συντονισμός ολόκληρου του αντιαεροπορικού συστήματος. Διέθετε και αερόφωνα για τον εντοπισμό αεροπλάνων με παρατηρητήρια. Σήμερα η στέγη του παρατηρητήριου είναι γκρεμισμένη, ενώ υπάρχουν τα υπολείμματα, όπου κάποτε βρισκόταν το μεγάλο αερόφωνο, το οποίο ειδοποιούσε για αεροπορικές επιδρομές. Ακόμα διακρίνονται τα κτήρια στρατωνισμού και διοικήσεως).

Επίσης η κυρία Μενδώνη εντυπωσιάσθηκε και με το βυζαντινό Κάστρο Παντελίου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, που σημείωσε πως η Λέρος έχει αδικηθεί και στιγματισθεί όλα αυτά τα χρόνια και ήρθε η ώρα να αναδειχθούν τα μοναδικά της μνημεία!

 

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που υπουργός Πολιτισμού επισκέπτεται τη Λέρο.

Έχουν αλλάξει επτά υπουργοί Πολιτισμού τα τελευταία 10 χρόνια και κανείς δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις του. Η κυρία Μενδώνη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να προωθηθούν τα θέματα που θέσαμε και σίγουρα μπήκαν οι βάσεις και μάλιστα θα συσταθεί άμεσα ομάδα εργασίας, σημείωσε ο Δήμαρχος. (σ.σ. κάποιες κτιριακές εγκαταστάσεις ανήκουν στην ΕΤΑΔ και το υπουργείο Οικονομικών).

Επίσης, συζήτησαν για τη χρηματοδότηση του καταδυτικού πάρκου (υποθαλάσσιο μουσείο), με αφορμή την 77η επέτειο στις 26 Σεπτεμβρίου (26.9.1943 – 26.9.2020) από τη βύθιση του ένδοξου Αντιτορπιλικού του Πολεμικού μας Ναυτικού «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ» στο Λακκί της Λέρου (μαζί με τον κυβερνήτη χάθηκαν 6 αξιωματικοί, ένας αρχικελευστής, 9 υπαξιωματικοί, 28 δίοποι και 24 ναύτες. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες απώλειες ανδρών στο Πολεμικό μας Ναυτικό).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Διήμερο εκδηλώσεων στον Αρχάγγελο στη μνήμη του Δημήτρη Κρεμαστινού

 

ΣΤΗ ΣΥΜΗ ΣΗΜΕΡΑ Η ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

Στη Σύμη μεταβαίνει σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η υπουργός κατά την παραμονή της στο νησί θα εγκαινιάσει την έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Μαζί με την κα Μενδώνη, στη Σύμη θα βρίσκεται και ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

 1,172 total views,  2 views today