Εντός της εβδομάδας θα εφοδιασθούν τα φαρμακεία της περιοχής μας με τη νέα παρτίδα των αντιγριπικών εμβολίων, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκος Φουτούλης.

Να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά που με απόφαση του υπουργείου Υγείας, για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης απαιτείται ιατρική συνταγή. Στόχος ήταν να εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και στη συνέχεια όποιος άλλος επιθυμεί.

Ωστόσο η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει φέτος, λόγω του φόβου για τον κορωνοϊό σε συνδυασμό με τις ελλείψεις αντιγριπικών εμβολίων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα φαρμακεία, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο συνδυασμό. Ως εκ τούτου, η λίστα των ανθρώπων που περιμένουν να εμβολιστούν καθημερινά μεγαλώνει, ενώ η ποσότητα που παραλαμβάνουν τα φαρμακεία σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλυφθεί η ζήτηση σε όλη τη χώρα.

Αναφορικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού, ο κ. Φουτούλης τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνεται και στα φαρμακεία, καθώς αυτό διερευνάται επί του παρόντος.

 694 total views,  2 views today