Στο βαθύ πορτοκαλί χρώμα το Λεκανοπέδιο. Ποια περιοχή της χώρας μας είναι στο πράσινο.

Στη δημοσιότητα έδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων τους αναθεωρημένους έγχρωμους χάρτες που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Ως φαίνεται και από τα δεδομένα που αποτυπώνονται στο χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 4 εως 11 Φεβρουαρίου, η χώρα μας μαζί με ακόμη πολύ λίγες χώρες –κυρίως στα βόρεια – συνεχίζει να έχει πράσινο χρώμα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ωστόσο για πρώτη φορά στο χάρτη του ECDC η Αττική έχει μπει στο βαθύ πορτοκαλί χρώμα. Αυτό σημαίνει πως τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό είναι ίσα ή πάνω από 150-499.

Το πράσινο χρώμα στη χώρα μας πλέον υπάρχει μόνο στην Ήπειρο.

Τα νούμερα συνεχίζουν μάλιστα να μην είναι τόσο καλά για την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς αρκετά κράτη όπως η Πορτογαλία και μέρος της Γαλλίας και της Ιταλίας παραμένουν στο σκούρο κόκκινο χρώμα. Αυτό σημαίνει πως έχουν πάνω από 500 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό.

Δείκτης θετικότητας

Όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, η χώρα μας παραμένει ολόκληρη στο πράσινο, την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο κίτρινο.

 687 total views,  2 views today