Εξαφανίσθηκε η χλωροκίνη από τα φαρμακεία της Ρόδου -Ήρθαν 5 τόνοι στην Ελλάδα

554

Για τους πέντε τόνους χλωροκίνης που έφτασαν στην Ελλάδα με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε φάρμακα για ασθενείς του κορωνοϊού, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, στην ΕΡΤ1.

«Η χλωροκίνη είναι ένα φάρμακο που έχει δοκιμαστεί και τα πρώιμα αποτελέσματα δείχνουν ότι μπορεί να έχει κάποια θετική επίδραση στην αντιμετώπιση των ασθενών με λοίμωξη από κορωνοϊό. Αυτή τη στιγμή η ποσότητα έχει έλθει στην Ελλάδα από ελληνική φαρμακοβιοχημανία και έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα. Είναι ένα φάρμακο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία κατά το παρελθόν και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να το παράξουμε στην Ελλάδα και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στον κορωνοϊό. Πιστεύω ότι από αύριο θα είναι διαθέσιμο. Στην πρώτη φάση θα πάει στα νοσοκομεία».

Εντωμεταξύ σύμφωνα με αναφορές συμπολιτών μας στον sky που έχουν αυτοάνοσο νόσημα (λύκο) και αναζήτησαν το συγκεκριμένο σκεύασμα χλωροκίνης στα φαρμακεία της Ρόδου, δεν κατέστη δυνατό να το βρουν. Για το θέμα αυτό είχε απευθύνει έκκληση προ διημέρου μέσω του sky και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης να μην σπεύδουν οι Ροδίτες στα φαρμακεία και το αγοράζουν άσκοπα, αν δεν ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή, διότι το στερούν από τους πάσχοντες αυτοάνοσων νοσημάτων που το έχουν ανάγκη.