Στη Βουλή έφερε το θέμα του εμβολιασμού του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, που έγινε την Κυριακή στη Χάλκη, παρακάμπτοντας τη σειρά, χωρίς να είναι δημότης του νησιού, στη σημερινή της ομιλία η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Από το βήμα και απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η κα Γεννηματά τόνισε τα εξής:

Η Κυβέρνηση επικαλείται συστηματικά ειδικούς για να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της. Η πολιτική ιατρικοποιείται. Το ίδιο και η ζωή των πολιτών. Η πολιτική δεν έχει ευθύνη, ούτε και οι ειδικοί. Μόνο τα άτομα έχουν ευθύνη. Κακοί πολίτες, κακές εξελίξεις. Στους εμβολιασμούς οι ευπαθείς ομάδες δεν έχουν πάρει σειρά προτεραιότητας.

Θα μας εξηγήσετε κ. Μητσοτάκη με ποιο τρόπο κατάφερε να εμβολιασθεί εκτός σειράς σε άλλο τόπο, από τον τόπο κατοικίας του, ο «γαλάζιος» Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, την ώρα που χιλιάδες Έλληνες αναμένουν με αγωνία τη σειρά τους για το εμβόλιο; Και μη μου πείτε ότι περίσσευαν εμβόλια και δεν έπρεπε να πεταχτούν, διότι όπως πληροφορήθηκα, η αρμόδια γιατρός για τη Χάλκη, όπου έγινε ο εμβολιασμός, δήλωσε σε συνέντευξη ότι ούτε εμβόλια περίσσεψαν, αλλά και ότι ο κ. Χατζημάρκος είχε συμπεριληφθεί στην κατάσταση των υπό εμβολιασμό.

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ

Να αποδοκιμάσει τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο, ζήτησε από τον  Πρωθυπουργό, η Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κα. Φώφη Γεννηματά.

Κατά τη σημερινή (25/2/2020) ομιλία της στη Βουλή, επί της συζήτησης για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κα. Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στον εκτός σειράς εμβολιασμό του «γαλάζιου» περιφερειάρχη, μακριά από τον τόπο κατοικίας του. Πρόλαβε δε τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι ήδη γνωστό ότι δεν περίσσεψαν τα εμβόλια και ότι ο κ. Χατζημάρκος είχε από πριν συμπεριληφθεί στην κατάσταση εμβολιασμού.

Ακόμη, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ποιος έχει την ευθύνη κατάρτισης των καταλόγων εμβολιασμού και να αποδοκιμάσει την πράξη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Είναι σαφές, ότι είναι πολλαπλά εκτεθειμένος ο κ. Χατζημάρκος, τόσο για την επιλογή του να καταστρατηγήσει τη διαδικασία προτεραιότητας των υπερηλίκων και των χαλκιτών εν γένει, εκμεταλλευόμενος με τον χειρότερο τρόπο το αξίωμα του, όσο και για τον παιδαριώδη τρόπο συγκάλυψης που επιχείρησε.

Λαμβάνοντας υπόψη την εν γένει παρουσία του κατά την «Κυριακάτικη εξόρμηση του» στη Χάλκη, μια συγνώμη από τον Περιφερειάρχη, στην παρούσα φάση, είναι ενδεδειγμένη, ως μια ελάχιστη μορφή μεταμέλειας και πράξη προστασίας του θεσμού που του έχει εμπιστευτεί ο Δωδεκανησιακός λαός.

Έτσι κι αλλιώς, ο θεσμός του «Περιφερειάρχη» τον υπερβαίνει.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ νοτίου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 1,007 total views,  2 views today