Την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ενημέρωσε η διοίκηση του Συλλόγου  Περιβάλλοντος Ρόδου για την υπόθεση που αφορά την αυθαίρετη κατασκευή στη Γλύστρα.

Στο  θέμα αυτό αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης.

«Πρέπει να δοθούν απαντήσεις για πολλά θέματα και  κυρίως για την καθυστέρηση να αναλάβει δράση ο Δήμος. Ήδη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Δόμησης κλήθηκαν από την εισαγγελική αρχή να δώσουν απαντήσεις για το λόγο που ο Δήμος δεν έκανε αυτό που πρέπει. Εμείς έχουμε στείλει δύο εξώδικα . Ένα στο Δήμο Ρόδου και ένα στην υπηρεσία Δόμησης.  Για το δασικό κομμάτι επισκεφθήκαμε την προϊσταμένη κ. Μπαλατσούκα, θα εκδοθεί από εκεί άλλο ένα πρωτόκολλο κατεδάφισης.  Στο σύνολο τους είναι τρια. Αν δεν πέσει το αυθαίρετο τώρα δεν ξέρω τι να πω.Εμείς πιστεύουμε ότι η Εισαγγελέας είναι εκείνη που μπορεί να κινήσει την κατάσταση και να κάνουν κάποιοι τη δουλειά τους»,τόνισε

Τα απόβλητα των ελαιοτριβείων

Ο κ. Γρηγοριάδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα που αφορά τη διαχείριση των στερεών αλλά και των υγρών αποβλήτων των ελαιοτριβείων και τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τότε που έκλεισε το πυρηνελαιουργείο.

«Η ιστορία πάει λίγο πίσω από τότε που σταμάτησε να λειτουργεί το πυρηνελαιουργείο. Από τότε δεν κατέστη  δυνατό να λειτουργήσει  ξανά για πολλούς λόγους. Μας προβληματίζει πολύ αυτό στη στιγμή που υπήρχαν επενδυτές που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τη δράση. Γιατί  τα βρήκε η Περιφέρεια με τους επενδυτές και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία  να αποκτήσει η Ρόδος ένα σύγχρονο πυρηνελαιουργείο; Κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση και επιβαρύνεται το περιβάλλον», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ρόδου.

Ο κ Γρηγοριάδης θύμισε πως τρεις ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να λειτουργήσουν το πυρηνελαιουργείο.

Στο τέλος θα πίνουμε νερό με λάδι

«Η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών προχώρησε στη σύναψη προσυμφωνίας μαζί τους και μετά σταμάτησε τη συνεργασία. Οι άνθρωποι έχασαν χρήματα τους  και το έργο δεν προχώρησε.Θα χρηματοδοτούνταν από το leader plus. Πιστεύουμε ότι πρέπει να  δραστηριοποιηθεί η ΠΝΑΙ και να εκπονηθεί σχέδιο για τη διαχείριση των υγρών και των στερεών αποβλήτων των ελαιοτριβείων. Δεν μπορούν όλα αυτά να καταλήγουν στα βουνά γιατί στο τέλος  θα πίνουμε νερό με λάδι. Κάποια από τα απόβλητα πάνε στο φράγμα Γαδουρά. Πριν χρόνια είχαμε εντοπίσει ένα ρυάκι που θεωρήσαμε πως είχε μολυνθεί με τέτοια απόβλητα. Αυτό κατέληγε στο φράγμα» , τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης και πρόσθεσε πως δεν θα πρέπει να  να χαθεί ένας τεράστιος τομέας και θα είναι κρίμα για όλο το νησί και την τοπική οικονομία

 1,301 total views,  2 views today