Αποστολή εξωδίκου που αποφασίστηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του υλοποίησε σήμερα το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου.

Το εξώδικο που απεστάλη, στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, μεταξύ άλλων αναφέρεται με ερωτήματα αν έχει το ΚΚΕ αλλάξει και ιδεολογία!

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση και το εξώδικο

Υλοποιώντας την απόφαση που πήρε η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ στη συνεδρίαση αυτής που έλαβε χώρα την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, ώστε να εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να προστατεύει το θεσμό του Ε.Κ.Ρ αλλά και την τιμή και την υπόληψη των μελών της Διοίκησής του, έδωσε εντολή στο δικηγόρο του Ε.Κ.Ρ να αποστείλει το παρακάτω εξώδικο.

Συνημμένο: Εξώδικη διαμαρτυρία

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

Το κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας

Εξώδικη Διαμαρτυρία μετά  Δηλώσεως και Προσκλήσεως με Επιφύλαξη Δικαιωμάτων

Της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής οργάνωσης με την επωνυμία “Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου” που εδρεύει στη Ρόδο, οδός Στ. Καζούλη αρ. 30, με ΑΦΜ  090195680, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΠΡΟΣ

Το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Κ.Κ.Ε), που εδρεύει στην Αθήνα, επί της Λ. Ηρακλείου αρ. 145, Νέα Ιωνία-Περισσός και εκπροσωπείται νόμιμα το Γενικό Γραμματέα αυτού.

Κοιν.:

α) στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε), που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Πατησίων 69 και Αινιάνος 2 και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο της.

β) Τομεακή Επιτροπή Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε) Νοτίου Αιγαίου, που εδρεύει στη Ρόδο επί της οδού Μεγ. Κωνσταντίνου αρ. 39 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Με την από 25 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από την Τομεακή Επιτροπή Νοτίου Αιγαίου του κόμματος σας και εκδόθηκε με αφορμή την καταδικαστέα συμπεριφορά του πρώην αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Τάσου Ψαρομπά κοινοποιούμενη σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ της Δωδεκανήσου, μεταξύ άλλων α) εγκαλείτε το εργατικό κίνημα επειδή δήθεν δεν προέβη σε καθολική καρατόμηση του συγκεκριμένου συνδικαλιστή, β) συκοφαντείτε την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου αναφέροντας ρητά ότι «όλοι ξέρουν ότι ούτε ήταν η πρώτη φορά, ούτε ο συγκεκριμένος είναι ο μοναδικός από την πλειοψηφία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου που χρησιμοποιούν τέτοια χυδαία φρασεολογία. Αντίθετα τους τελευταίους μήνες είχαμε απανωτά κρούσματα ακόμα και σε επίσημες ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου». Οι γενικευμένες και αόριστες αυτές αναφορές είναι απαράδεκτες, αβάσιμες, συκοφαντικές και προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη μας.

Σε δεύτερο χρόνο, η παράταξης Δ.Α.Σ – Π.Α.ΜΕ Κ.Κ.Ε που πρόσκειται πολιτικά στο κόμμα σας τοποθετήθηκε δια του επικεφαλής της κ. Γιαννόπουλου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου που πραγματοποιήθηκε την 26η Ιανουαρίου 2021 στα γραφεία της οργάνωσης και απαίτησε την παρέμβαση του Εργατικού μας Κέντρου ούτως ώστε ο εν λόγω συνδικαλιστής να απολυθεί από την εργασία και να φροντίσουμε να μην μπορέσει να δουλέψει ποτέ ξανά (!). Όταν αντιτείναμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο αφού μεταξύ άλλων ο συγκεκριμένος άνθρωπος τυγχάνει πατέρας πέντε (5) παιδιών, ο επικεφαλής της παράταξης Δ.Α.Σ – Π.Α.ΜΕ Κ.Κ.Ε απάντησε όλως κυνικά με τη φράση «δεν μας νοιάζει ας πεινάσουν»(!).

 Με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα, τα οποία είναι ευρέως γνωστά και έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας και

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με επιφύλαξη παντός δικαιώματος μας

Σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και σας καλούμε να τοποθετηθείτε και να μας απαντήσετε το πρώτον

Α)αν το κόμμα σας έχει πάψει να πιστεύει στην ιδεολογία του, όπως την εκφράζει διαχρονικά, και έχει πλέον υιοθετήσει ως  εργαλείο πολιτικής έκφρασης τις γενικόλογες, αόριστες και συκοφαντικές επιθέσεις επί προσωπικού κατά ανθρώπων που τυγχάνει να έχουν διαφορετική πολιτική τοποθέτηση και των οικογενειών τους, και ακολούθως

Β) αν υιοθετεί την ακραία και άκρως επικίνδυνη άποψη του επικεφαλής της παράταξης Δ.Α.Σ – Π.Α.ΜΕ Κ.Κ.Ε κ. Κώστα Γιαννόπουλου, η οποία ανοίγει την «Κερκόπορτα» σε χιλιάδες εργοδότες να απολύουν ελεύθερα, απρόκλητα και αζημίως εργαζόμενους με την πρόφαση ότι οι δημόσιες ή μη τοποθετήσεις τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν συμβαδίζει με το δικό τους πολιτικό αξιακό σύστημα. Σε περίπτωση που δεν τοποθετηθείτε, σας δηλώνουμε ότι θα εκλάβουμε ότι οι παραπάνω θέσεις, ενέργειες και απόψεις σας βρίσκουν σύμφωνους και σας εκφράζουν απόλυτα επιφυλασσόμενοι ταυτόχρονα παντός δικαιώματος μας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η παράταξη Δ.Α.Σ – Π.Α.ΜΕ Κ.Κ.Ε συνεχίζει επί μακρόν να εκπροσωπείται στη διοίκηση του Εργατικού μας Κέντρου με δύο εκπροσώπους έναντι των τριών που δικαιούται με αποκλειστική υπαιτιότητα του επικεφαλής της παράταξης, ο οποίος αρνείται επίμονα και διαρκώς να προβεί σε αντικατάσταση του αποχωρήσαντος μέλους, παρότι η παραίτηση του έχει υποβληθεί νόμιμα εδώ και έξι (6) μήνες.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Κ.Κ.Ε), που εδρεύει στην Αθήνα, επί της Λ. Ηρακλείου αρ. 145, Νέα Ιωνία-Περισσός και εκπροσωπείται νόμιμα, κοινοποιούμενο ταυτόχρονα προς τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε), που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Πατησίων 69 και Αινιάνος 2 και εκπροσωπείται νόμιμα και την Τομεακή Επιτροπή Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε) Νοτίου Αιγαίουπου εδρεύει Ρόδο επί της οδού Μεγ. Κωνσταντίνου 39 καιεκπροσωπείται νόμιμα,προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης.

 Ρόδος, 28 Ιανουαρίου 2021

Για το εξωδίκως καλούν

Ο Πρόεδρος

 

 1,759 total views,  2 views today