Επάρκεια και ποικιλία ειδών παρατηρείται στην αγορά ενόψει της εορτής του Πάσχα. Υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές και στην ποιότητα, των προσφερόμενων αγαθών και ο καταναλωτής που θα επιλέξει με προσοχή τις αγορές του, μπορεί να ωφεληθεί σημαντικά.

Με αφορμή την αύξηση της κίνησης στην αγορά και τη ζήτηση σε αρνιά και κατσίκια οι υπηρεσίες της ΠΝΑΙ, είναι σε επιφυλακή και θα διεξάγουν ελέγχους και μετά τη γιορτή του Πάσχα όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμωνας Ζαννετίδης.

«Όλα τα σφαγεία θα είναι σε λειτουργία. Επιπλέον οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα διεξάγουν ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών. Επάρκεια αγαθών υπάρχει. Θα πρέπει οι καταναλωτές να προτιμήσουν τα τοπικά προϊόντα», δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης.

Όπως τόνισε η προϊσταμένη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Ελένη Ζαρογιάννη μέχρι τώρα έχουν σφαγεί 3.445 αμνοερίφια. Επίσης σε  άλλα σφαγεία έχουν προωθηθεί για σφαγή 3.180 ζώα. Η κ. Ζαρογιάννη τόνισε πως οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν όταν αγοράζουν κρέας τις ειδικές σφραγίδες που θα πρέπει να φέρει χρώματος πράσινου.

Στη λειτουργία των σφαγείων και των λαϊκών αγορών αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας.

«Επισκεφθήκαμε τα σφαγεία στην Έμπωνα  καθώς και τη λαϊκή αγορά. Υπάρχει επάρκεια προιόντων δηλαδή ντόπια κρέατα και λαχανικά. Υπήρχε ένα θέμα με τα κατσίκια καθώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν ήταν εύκολη η περισυλλογή τους.Η ζήτηση θα καλυφθεί. Στηρίζουμε την ντόπια παραγωγή», δήλωσε ο κ. Γιώργος Πόκκιας.

Σε  λειτουργία για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών θα είναι και οι λαϊκές αγορές.

« Λαϊκή θα λειτουργεί αύριο στον οδό Βύρωνος και το Μεγ. Σάββατο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου», είπε ο κ.Πόκκιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Λέρος: Tο πρόγραμμα της 77ης Επετείου Μνήμης για το Β. Όλγα

Τρόφιμα στους αναξιοπαθούντες

Στη διανομή τροφίμων στους αναξιοπαθούντες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΠΝΑΙ αναφέρθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Καραμαρίτης .

«Σήμερα έγινε διανομή τροφίμων σε συμπολίτες μας που δεν  πληρούν τα κριτήρια για να είναι εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο αλλά έχουν ανάγκη. Δώσαμε 600 σακούλες με τρόφιμα», είπε ο κ. Καραμαρίτης και πρόσθεσε πως η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχει επεκταθεί σε όλα τα νησιά ενώ καλύπτει τις ανάγκες 7.500 ανθρώπων.

«Είμαστε κοντά στον άνθρωπο και έχουμε προλάβει καταστάσεις με τη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου» είπε ο κ. Καραμαρίτης.

 202 total views,  4 views today