Σκληρή κριτική στο Γιάννη Βαληνάκη που χαρακτηρίζει ως «νέο Αντώναρο στα ελληνοτουρκικά» κάνει η εφημερίδα Παραπολιτικά, μετά τις επιφυλάξεις του που διατύπωσε σε βιβλίο του.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, που έμεινε στην ιστορία για το… μηδενικό έργο που άφησε πίσω του, έδωσε συνέντευξη στο CNN Greece με το συμπέρασμα να είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι αρκετά σκληρή απέναντι στην Τουρκία, όχι τόσο σκληρή τουλάχιστον όσο θα ήθελε ο ίδιος.

Μάλιστα η εφημερίδα στη διαδικασία να χαρακτηρίσει ως ανεπαρκώς διεκδικητικές τις θέσεις του κ. Βαληνάκη για τις έξι λέξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έναρξη του διαλόγου. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη φράση «τελειώνουν οι προκλήσεις, αρχίζουν οι συζητήσεις» έθεσε επακριβώς το πλαίσιο έναρξης του διαλόγου με την Τουρκία, συγκεντρώνοντας αποκλειστικά θετικά σχόλια.

Επίσης η εφημερίδα «Παραπολιτικά» στην σκληρή κριτική που κάνει στον πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών, προσθέτει ότι «ο κουμπάρος του Κώστα Καραμανλή και αποτυχημένος πολιτευτής Δωδεκανήσων κάνει μάλιστα και διαφήμιση στο βιβλίο του, καθώς όταν ρωτάται για τις θέσεις που πρέπει να έχει η Ελλάδα στο διάλογο, παραπέμπει σε όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του, θεωρώντας προφανώς ότι είναι ο κήρυκας της μοναδικής αλήθειας, κάτι που το παρελθόν του σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί.»

Για να καταλήξει «τελικά ζήλεψαν κι άλλοι τη δόξα του Ευάγγελου Αντώναρου και παρόλο που όφειλαν την πολιτική τους ύπαρξη στη Νέα Δημοκρατία, εισέπραξαν την απόρριψη από τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς παράταξης και πλέον υπονομεύουν κάθε ενέργειά της. Το πρόβλημα όμως με τον Γιάννη Βαληνάκη είναι ότι εδώ δεν μιλάμε για τα… ψιλά που ασχολείται ο Αντώναρος αλλά για ένα εθνικό θέμα.»

 1,470 total views,  4 views today