Επίθεση της Εργατικής Πρωτοπορίας στη Δημοτική Αρχή

124

Επίθεση εξαπολύει στη Δημοτική Αρχή η Εργατική Πρωτοπορία για τη Δημοτική Πινακοθήκη και την ΔΕΣ ΡΟΔΑ.

Η ανακοίνωση

Σήμερα το πρωί, ημέρα Τρίτη, ενημερωθήκαμε ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Καρίκης ως εκπρόσωπος της απελθούσας δημοτικής αρχής ζήτησε από το Δ.Σ. του Συλλόγου να καταθέσει τις απόψεις του σχετικά με την κατάργηση των ΝΠΔΔ, την αυτοδίκαιη μεταφορά των εργαζομένων και των αρμοδιοτήτων προς το Δήμο Ρόδου. Βέβαια, ως «Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος» προφανώς και λέει ψέματα. Μας κοροϊδεύει!

Ποιος ο λόγος να ζητάει την άποψή μας όταν ήδη η απελθούσα δημοτική αρχή έχει λάβει τις αποφάσεις της; Μήπως νομίζει ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου είναι υποχείριά της; Ή μήπως, θεωρεί ότι θα νομιμοποιήσουμε τις αποφάσεις τους;

Συγκεκριμένα, στην από χθες αναρτηθείσα Ημερήσια Διάταξη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εισηγούνται την εξαίρεση της κατάργησης της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, ώστε οι αρμοδιότητες και το προσωπικό αυτών να μην μεταφερθούν στο Δήμο Ρόδου. Γιατί ο «Ψευτοθόδωρας» δεν έστειλε και τις εισηγήσεις αυτές στο Δ.Σ. του Συλλόγου;

Προφανώς, η απελθούσα δημοτική αρχή δεν θέλει να πάρει «πληρωμένη απάντηση», ώστε να συνεχίσουν τις πολιτικές τους για την εξυπηρέτηση των Ιδιωτών και των απευθείας αναθέσεών τους. Δυστυχώς, στον εκάστοτε «Ψευτοθόδωρα» της απελθούσας δημοτικής αρχής, η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου απαντά με ξεκάθαρο τρόπο.

Απαιτούμε από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την κατάργηση της κοινωφελής ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» και του ΝΠΔΔ «Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης», ώστε οι αρμοδιότητες και το προσωπικό αυτών να μεταφερθούν στο Δήμο Ρόδου, όπως ο νόμος ορίζει. Να αποσύρουν άμεσα από την Ημερήσια Διάταξη τα θέματα 6 και 7, με τα οποία αιτούνται την εξαίρεση της κατάργησης και μεταφοράς αυτών στο Δήμο Ρόδου. Να σεβαστούν και να υλοποιήσουν τις δύο αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Σωματείου Εργαζομένων της ΡΟΔΑ για την μεταφορά αρμοδιοτήτων και προσωπικό στο Δήμο Ρόδου, όπως ο νόμος ορίζει.

Η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου δεν θα δεχτεί καμιά παραχώρηση αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και έργου του Δήμου, της ΡΟΔΑ και του Μουσείου Ν. Τέχνης σε Ιδιώτες. Η μη μεταφορά αυτών στο Δήμο Ρόδου θα καταργήσει οριστικά τόσο τις δημοτικές συγκοινωνίες όσο και τον πολιτιστικό πλούτο της 2ης μεγαλύτερης συλλογής εικαστικών έργων στην Ελλάδα. Ως η μοναδική ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη καταγγέλλουμε την απελθούσα δημοτική αρχή, καθώς εκτός των άλλων έχει και ποινικές ευθύνες στην κακοδιοίκηση/κακοδιαχείρηση της «ΡΟΔΑ» και του «Μουσείου Ν. Τέχνης». Οι αιρετοί αυτής καθώς και οι Πρόεδροι αυτών θα λογοδοτήσουν στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Καλούμε τον νέο Δήμαρχο Ρόδου κ. ΚΟΛΙΑΔΗ Αλ. να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της μεταφοράς αρμοδιοτήτων και προσωπικού της ΡΟΔΑ και του Μουσείου Ν. Τέχνης στο Δήμο Ρόδου, όπως ο νόμος ορίζει. Λόγω της ανάληψης καθηκόντων αυτού και της δημοτικής του αρχής στις 01-01-2024 οφείλει να απαιτήσει την απόσυρση των θεμάτων 6 και 7, ώστε να αλλάξει η πολιτική διάλυσης, απαξίωσης και εμπορευματοποίησης τόσο της δημοτικής συγκοινωνίας όσο και των πολιτιστικών αγαθών.