Στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτησή του φέρνει το θέμα της ενδεχόμενης κατάτμησης Δήμων, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της Ερώτησής του, ένα τέτοιο ενδεχόμενο όχι μόνο θα φέρει τεράστια σύγχυση και αναστάτωση, αλλά προκαλεί και εύλογα ερωτήματα για ποιο λόγο να γίνει τώρα, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές. Όπως αναφέρει, η Κυβέρνηση είχε σχεδόν 4 ολόκληρα χρόνια στη διάθεσή της για να προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη θεσμική πρωτοβουλία, με μελέτες και διάλογο με τους φορείς της αυτοδιοίκησης, αλλά επέλεξε να μην το κάνει.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ακόμα ότι ερωτήματα τίθενται και για τα κριτήρια, με τα οποία πρόκειται να γίνουν οι κατατμήσεις αυτές, καθώς δεν φαίνεται να είναι ενιαία, αλλά με γνώμονα το κομματικό συμφέρον.

Καταλήγοντας την Ερώτησή του, ο Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

Με ποια κριτήρια και με ποια προετοιμασία ο Υπουργός προαναγγέλλει επιλεκτική κατάτμηση νησιωτικών δήμων, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές;

 208 total views,  2 views today