Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στη Χάλκη

545

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το νησί της Χάλκης ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστρατηγος Χαραλαμπος Λαλούσης συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο Δημήτριο Χούπη.

Ο Δήμαρχος Χάλκης υποδέχθηκε τον Αρχηγό στο Δημαρχείο του νησιού και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις ιδιαιτερότητες της διαβίωσης σε ένα μικρό ακριτικό και απομακρυσμένο νησί σαν την Χάλκη.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων ενισχύει την υπερηφάνεια και το αίσθημα ασφάλειας στην τοπική κοινωνία, μιας κοινωνίας που επιλέγει παρότι δύσκολο και σκληρό, να κατοικεί και να διαφυλάσσει την ακριτική Πατρίδα μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε αποτελούν εγγύηση της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας των νησιών και της χώρας μας. Μόνο περηφάνια και ευγνωμοσύνη νιώθουμε για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Δήμος Χάλκης και ο Ελληνικός Στρατός έχοντας μια αγαστή συνεργασία προσπαθούν να προσφέρουν ασφάλεια και γαλήνη στους μόνιμους κατοίκους του νησιού.