Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια 2 Ιουνίου

213

Επίσκεψη στην Αστυπάλαια θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου αλλά και ο πρόεδρος της εταιρείας FW  στις 2 Ιουνίου.

Αφορμή της επίσκεψης όπως δήλωσε στo skyrodos.gr ο δήμαρχος της Αστυπάλαιας κ. Ν Κομηνέας  θα είναι τα εγκαίνια της αστικής συγκοινωνίας   στο νησί με την εξυπηρέτηση των  πολιτών από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Την ημέρα εκείνη όπως είπε ο δήμαρχος θα γίνει η παρουσίαση των αυτοκινήτων τύπου βαν e-buz που θα κυκλοφορήσουν από την επόμενη χρονιά και θα είναι και αυτά ηλεκτροκίνητα.

Παράλληλα θα γίνει και η παρουσίαση του έργου που θα υλοποιηθεί  προσεχώς και θα αφορά την δημιουργία και λειτουργία υβριδικού σταθμού παραγωγής ρεύματος.

Την τρέχουσα περίοδο γίνονται ετοιμασίες για την τουριστική σεζόν που όλα δείχνουν πως θα πάει πολύ καλά. Και για το Πάσχα όμως υπάρχουν αρκετές κρατήσεις όπως είπε ο κ. Κομηνέας.

 Και φεστιβάλ parkur  στην Αστυπάλαια

Στο διάστημα από τις 9 εως τις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αστυπάλαια  φεστιβάλ parkur ή αλλιώς Red Bull Art of Motion που  επιχειρεί να καθιερώσει  η Red Bull

Το φεστιβάλ ξεκίνησε  το 2007 στην Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως το κορυφαίο γεγονός freerunning με περισσότερους από 10 αγώνες σε διαφορετικές χώρες τα τελευταία χρόνια. Το 2011 η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός freerunning και έκτοτε το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται στο Φηροστεφάνι, με τον Λετονό Pavel Petkuns να κατακτά την πρώτη θέση του βάθρου για δύο συνεχόμενες χρονιές. Μοναδικός στόχος των αθλητών είναι να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο.