Το νησί της Χάλκης επισκέφθηκαν χθες εκπρόσωποι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα στη Χάλκη μετέβησαν ο πρόεδρος Βασίλης Παπαοικονόμου, η προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών  Μαρίκα Δεληγιάννη και οι μηχανικοί Φίλιππος Φιλίππου και Γιάννης Κρητικός.
Ο Δήμαρχος Χάλκης είχε την δυνατότητα να συζητήσει εκτενώς για όλα τα βελτιωτικά έργα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν ώστε να αναβαθμιστεί ο χερσαίος και υποθαλάσσιος χώρος που έγκειται στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου.
Μετά το πέρας της συζήτησης η ομάδα του Λιμενικού Ταμείου πήρε τις κατάλληλες βυθομετρήσεις των σημείων όπου σχεδιάζεται η δημιουργία του αγκυροβόλιου των αλιευτικών σκαφών.
Έκανε αυτοψία στον χώρο της επιβατικής αποβάθρας των Κανιών με σκοπό την ενεργοποίηση της. Προχώρησε σε μετρήσεις και αυτοψία της υπάρχουσας προβλήτας στο κεντρικό λιμάνι, ώστε να ξεκινήσει η ανακατασκευή της στα σημεία όπου έχει υποστεί φθορές.
Τέλος έγινε καταγραφή των ζημιών στις κολώνες φωτισμού της χερσαίας ζώνης καθώς και επιτόπια καταγραφή των αναγκών και των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν με την τοποθέτηση νέων κρίκων πρόσθεσης και πίλαρ με σκοπό την συνολική μεταμόρφωση του παράκτιου χώρου του λιμανιού.
Η Νέα Δημοτική Αρχή Χάλκης σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νοτιας Δωδεκανήσου ξεκινούν μια άριστη συνεργασία η οποία μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει στο νησί.

 1,628 total views,  2 views today