Επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Χ. Κόκκινου στην Κω

844

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος περιόδευσε στο νησί της Κω, όπου είχε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς παράγοντες (δήμαρχο Κω κ. Κυρίτση, έπαρχο κ. Χαλκιδιό), με πολίτες του νησιού και πραγματοποιήθηκε οργανωτική σύσκεψη του συνδυασμού του  οποίου είναι επικεφαλής ” Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”

 

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η ανακοίνωση των υποψηφίων του περιφερειακού συνδυασμού στην Περιφερειακή Ενότητα Κω – Νισύρου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε. του νησιού, ο κ. Χ. Κόκκινος επεσήμανε τα εξής:

Ακάλυπτες πολιτικές επιταγές  παραμένουν υποσχέσεις των υπευθύνων  σε κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση για την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού σε λιμάνι  και θρησκευτικούς χώρους στην Κω.  Τόσο κυβερνητικοί παράγοντες, όσο και η ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , οφείλουν να επισπεύσουν  τις ενέργειες τους και οι υποσχέσεις να γίνουν πράξεις.  Ήδη έχει παρέλθει 1,5 έτος από τον καταστροφικό σεισμό και η Κως δεν έχει λάβει  αυτά που της αξίζουν.  Δυστυχώς  όλα τα παραπάνω συνδυάζονται και με τη απουσία σημαντικών αναπτυξιακών έργων στο Επαρχείο Κω- Νισύρου και αποτελεί πρόκληση  για τους πολίτες σε κάθε προεκλογική περίοδο  να μοιράζονται  νέες υποσχέσεις όπως αυτή  για τη δημιουργία νέου νοσοκομείου. 

 

Στο νησί του Ιπποκράτη «η υγεία νοσεί». Η υποστελέχωση στις δομές υγείας και οι μεγάλες ελλείψεις είναι τραγικές. Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αγωνίζεται και ξεπερνά και τον εαυτό του, όμως ουσιαστική στήριξη δεν υπάρχει από τους υπεύθυνους.

 

Επίσης, οφείλουμε να επενδύσουμε στην καινοτομία, για να στηρίξουμε το τουριστικό μας προϊόν και να αναπτύξουμε και τον πρωτογενή τομέα, που παραμένει αναξιοποίητος.

 

Τέλος, οφείλω να αναφερθώ στα γεγονότα του μεταναστευτικού, που σημάδεψαν και εξακολουθούν να ταλανίζουν το νησί. Στα Δωδεκάνησα υπάρχουν δύο (2) χώροι φιλοξενίας μεταναστών που δημιουργήθηκαν και στην Κω και στη Λέρο χωρίς τη συναίνεση των πολιτών, που ανησυχούν και σε αρκετές περιπτώσεις διαπίστωσα ότι φοβούνται… Είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι και στηρίζουμε όλους όσους ζητούν την αρωγή μας. Όμως οι Έλληνες πολίτες και φυσικά οι κάτοικοι της Κω στέλνουν μήνυμα ότι δε θα επιτρέψουμε την αλλαγή της ανθρωπογεωγραφίας στη χώρα μας (που κάποιοι οραματίζονται) και ότι δεν θα επιτρέψουμε το Νότιο Αιγαίο να γίνει «αποθήκη ψυχών».