Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή τη διήμερη παρουσία της στη Ρόδο, μετέβη χθες και στη γενέτειρα του Δημήτρη Κρεμαστινού, τη Χάλκη, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Άγγελου Φραγκάκη, σε μία επίσκεψη εξπρές μιάμισης ώρας.

Μάλιστα μετέβη στο νησί με φουσκωτό σκάφος, όπου και συναντήθηκε με τους 14 μαθητές που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού και τους καθηγητές, μόνιμους και αναπληρωτές που διορίσθηκαν εκεί, καλύπτοντας όλα τα κενά.

“Ήταν μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την υφυπουργό, η οποία αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου και ήρθε στο νησί με φουσκωτό σκάφος, για να δει από κοντά τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και να συζητήσουν”, είπε σχετικά ο κ. Φραγκάκης.

Παράλληλα με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό η υφυπουργός έγραψε τα εξής, με αφορμή την επίσκεψή της στα δύο νησιά:

Μια υπέροχη βιβλιοθήκη για μικρούς και μεγάλους στον Αρχάγγελο της Ρόδου θα ταξιδέψει τους ενοίκους στον κόσμο του βιβλίου. Ένας χώρος φωτεινός, δωρεά της αξιέπαινης κύριας Τζέης Κρεμαστινού-Κουρέα στη μνήμη του συζύγου της, ιατρού και πολιτικού Δημήτρη Κρεμαστινού, ενός ανθρώπου που αγάπησε τον τόπο του και ο τόπος του δεν το ξεχνά.
Βρέθηκα στη Ρόδο αυτό το Σαββατοκύριακο εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση για να αποτίσουμε φόρο τιμής στο Δημήτρη Κρεμαστινό με μια σειρά εκδηλώσεων που οργάνωσε η κοινότητα Αρχαγγέλου. Ξεχωρίζω τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης μέσα στο πρώτο δημοτικό Αρχαγγέλου την οποία και θα στηρίξουμε στέλνοντας κι άλλα βιβλία και εξοπλισμό αν χρειαστεί. Όπως επίσης και την προτομή του Δημήτρη Κρεμαστινού δώρο της κυρίας Αναστασούλας, μιας γυναίκας την οποία έσωσε πολλά χρόνια πριν και αυτή δεν το ξέχασε ποτέ.
Στη Ρόδο συναντήθηκα με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος μου ανέλυσε το νέο και πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης όλων των σχολείων των νησιών μας με ισχυρό προϋπολογισμό για θέματα σχολικων υποδομών. Είδα τον δήμαρχο κύριο Αντώνη Καμπουράκη με τους Προέδρους σχολικών επιτροπών για τα θέματα των δημοτικών μας αλλά και των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Έχουμε ήδη συνεργαστεί αρμονικά για το θέμα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης αλλά και της κάλυψης αναγκών των σχολείων της περιοχής. Βράβευσα με μεγάλη συγκίνηση τα κορίτσια που κέρδισαν τον διαγωνισμό βιοηθικής του 4ου ΓΕΛ Ρόδου, ενός μοντέρνου σχολείου με προσωπικό που φροντίζει τα παιδιά όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά την ευρύτερη μόρφωση τους. Συναντήθηκα βέβαια και με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.). Δωδεκανήσου και τους αιρετούς μας δασκάλους και καθηγητές δευτεροβάθμιας. Θέλησα να κλείσω την επίσκεψή μου χθες με μία πολύ σύντομη επίσκεψη στη Χάλκη για να δω τα μικρά σχολεία μας των 36 μαθητών των μεγάλων προσδοκιών μας για τις ευκαιρίες που αξίζουν στα παιδιά μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς μας, μόνιμους και αναπληρωτές που με περίμεναν και με ξενάγησαν στα σχολεία μας εκεί Κυριακή μεσημέρι, για την συζήτηση που κάναμε και τους προβληματισμούς που μας έθεσαν που είναι βάση για μελλοντικές πολιτικές.
Ευχαριστώ και τον δήμαρχο Χάλκης Άγγελο Φραγκάκη που μου έθεσε τα ζητήματα του νησιού σε μια σύντομη συνάντηση με τους αντιδημάρχους του. Τα λέμε άλλωστε συχνά με την κοινή αγωνία που είχαμε για την έγκαιρη προσέλευση αναπληρωτών που ευτυχώς φέτος ήταν νωρίτερα από ποτέ και σε πληρότητα αριθμών.

Η συγκίνηση του να βρίσκεσαι στα Δωδεκάνησα ειδικά αυτές τις μέρες και να ακούς τον εθνικό ύμνο είναι απερίγραπτη. Αυτή βάζει και το μέτρο της ευθύνης απέναντι σε κάθε πολίτη που συναντήσαμε αυτό το σαββατοκύριακο. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα νησιά μας, μικρά και μεγάλα όχι απλά με παρουσία και λόγια αλλά με πράξεις.

 1,344 total views,  4 views today