Σε μήνυμά του για τη σημερινή διπλή εορτή, της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Κωνσταντίνος Ζιαζιάς αναφέρει:

ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ,ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ .
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.
ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΝΘΙΣΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
«Σαν τη γιορτή τη σημερινή, στον κόσμο δεν είναι άλλη, είναι γιορτή του ΕΘΝΟΥΣ μας, απ`όλες πιο μεγάλη».
Φέτος γιορτάζουμε τα 199 χρόνια από την εθνεγερσία του 1821 , σε μια δύσκολη περίοδο για την Χώρα μας , τόσο στα θέματα υγείας , όσο και στα Εθνικά μας θέματα, όμως εμείς οφείλουμε να τιμήσουμε αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι …
Όλων η μνήμη στρέφεται στο λαμπρότερο της ιστορίας μας ορόσημο.
Τα καριοφίλια του 21 κελαηδούν στην εθνική μας μνήμη . Στα αυτιά μας αντηχεί το σύνθημα των Αρματωλων και των Κλεφτών «Εγώ ραγιάς δεν γίνομαι Τούρκο δεν προσκυνώ».
Δεν είναι απλή σύμπτωση ο συνεορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 21. Δεν είναι καταφυγή της ανθρώπινης αδυναμίας στη δύναμη τη θεία. Είναι καταξίωση και συνταύτιση των ιδανικών της Ελληνικής Φιλοσοφίας και της Διδασκαλίας του Χριστού , αφού κι οι δυο παραδέχονται σαν το ανώτερο ιδανικό, που περικλείει όλα τ` άλλα , σαν τον τελικό σκοπό της ανθρώπινης ζωής , την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , στην πιο πλατεία της έννοια , την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την ατομική , την εθνική και την πανανθρώπινη.
Θαύματα εορτάζουμε σήμερα, θαύμα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου , θαύμα την Ανάσταση του Γένους.
Η σημασία της Εθνικής Επετείου θα παραμείνει πάντοτε ιερή και θα αναβαπτίζει τους Έλληνες , ώστε να εμπνέονται και να πράττουν τα σωστά και τα μεγάλα, παραδειγματιζομενοι από τα υψηλά νοήματα και μηνύματα της Ιστορίας μας. Μόνο έτσι θα βαδίσουμε το δρόμο των πεπρωμένων μας .
ΤΟ ΜΕΓΑ ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΟΥ 21 ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ, ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ .
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 552 total views,  6 views today