Επί της ουσίας ουδέν: Καλώς είναι καμωμένα με τους μετανάστες, θα κατασκευασθεί πάντως νέο κτίριο για την Αστυνομία

341

Ευχολόγια και επί της ουσίας τίποτα στα όσα ελέχθησαν ή αποφασίστηκαν με το κλιμάκιο υπουργών που σήμερα ήρθε στη Ρόδο.

Φυσικά όλα κύλησαν όπως τα είχε σχεδιάσει η περιφερειακή αρχή χωρίς να εμφανισθούν ακρότητες ή σημεία κριτικής σε τακτικές που ως τώρα ακολουθήθηκαν.

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη και Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνο Λογοθέτη υπεραμύνθηκαν των θέσεων που έχουν ακολουθηθεί, είπαν όμως παρά τις στοχευμένες παρουσιάσεις πως στη Ρόδο θα δημιουργηθεί προσωρινή δομή φιλοξενίας που θα είναι για μετανάστες στη Ρόδο, που θα φιλοξενούνται για 2-3 μέρες.

Συμπερασματικά: Δομή φιλοξενίας για σύντομο χρονικό διάστημα, που θα έχει …ρεσεψιόν, άλλοι θα έρχονται, θα μένουν 3 μέρες και θα φεύγουν, ακολουθούμενοι από άλλους που θα μπαίνουν και θα φεύγουν στις επόμενες τρεις μέρες! Ξενοδοχείο δηλαδή, για μετανάστες, πριν απομακρυνθούν σε οργανωμένες και μόνιμες δομές!!

Ο κ. Οικονόμου ανήγγειλε κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει την Αστυνομική Διεύθυνση για να μεταφερθεί από το κέντρο της Ρόδου. Είπε ακόμη πως θα προσληφθούν συνοριοφύλακες εντός του 2024 που θα εγκατασταθούν στη Ρόδο, σε συνεργασία Λιμενικού και Αστυνομίας.

Σημειώνεται πως επι της ουσίας τρόπους αντιμετώπισης των ροών μεταναστών δεν ανήγγειλε υπουργός ενώ η εκπροσώπηση της τοπικής πολιτικής ηγεσίας έγινε για να χειροκκροτήσει τα όσα άκουσε για συνοριοφύλακες και διαμονή τριών ημερών!!

Αξιοπρόσεκτη ήταν η απουσία του δημάρχου της Ρόδου από τις συναντήσεις, με αιτιολογία την απουσία του κ. Καμπουράκη στην Αθήνα. Πιθανότερο δηλαδή ήταν πως ο δήμαρχος απουσίαζε από τη Ρόδο για να μην πάει στην Περιφέρεια.