Επί δύομιση ώρες βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου για κατάθεση, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου παλαιάς πόλεως Ρόδου πατήρ Μιχαήλ Κρητικού, ενώ προηγήθηκε απολογία και του ιερέα του Αγίου Παντελεήμονος Π. Πόλης, π. Χρήστου Σιάννα, μετά τα όσα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο με την περιφορά χθες (Μ. Παρασκευή) το βράδυ, στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης!

Πιο συγκεκριμένα, χθες το βράδυ 100 περίπου άτομα που αψήφησαν τις όποιες απαγορεύσεις της Κυβέρνησης, αλλά και της Εκκλησίας, έκαναν περιφορά στη Μεσαιωνική Πόλη, και το θέμα κυκλοφόρησε μέσα από τα social media σε χρόνο ρεκόρ, φθάνοντας μέχρι την Αθήνα, προκαλώντας την παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας!

Από την ΕΛ.ΑΣ. γίνονται εκτενείς έρευνες για το θέμα, ενώ ζητήθηκε από τον π. Μ. Κρητικού να δοθεί το υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται εξωτερικά του Ναού του Αγίου Φανουρίου, όπως επίσης και από παρακείμενα καταστήματα της εκκλησίας που έχουν κάμερες ασφαλείας.

Μιλώντας στο skyrodos ο εφημέριος του Αγ. Φανουρίου, αμέσως μετά την κατάθεσή του στην Αστυνομία, δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η Ενορία και οι υπεύθυνοι αυτής ουδεμία σχέση έχουν με το όλο συμβάν. Αναλυτικότερα τόνισε:

“Ήταν και αυτό ένα απρόσμενο γεγονός μετά από όλη αυτή την ψυχολογική πίεση που έχουμε όλοι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Δυστυχώς τόσο εγώ, όσο και ο ιερέας του Αγ. Παντελεήμονος μπήκαμε στη διαδικασία ν’ απολογηθούμε για κάτι που δεν ευθυνόμαστε. Όλες αυτές τις ημέρες τήρησα κατά γράμμα την εγκύκλιο της Ιεράς Μητροπόλεως και κατ΄επέκταση του ελληνικού κράτους. Μετά λύπης μου σήμερα το πρωί δέχθηκα έκπληκτος το τηλεφώνημα της Αστυνομίας (με εντολή της εισαγγελίας) για να καταθέσουμε εγώ και ο πατήρ Χρήστος για κάτι που ουδεμία σχέση έχουμε. Το μόνο που παρακαλώ είναι αυτοί οι οποίοι είχαν την αγάπη προς το Χριστό για να πράξουν αυτό το οποίο έπραξαν, να τους φωτίσει ο Θεός και να πάνε να καταθέσουν την αλήθεια…

Σημειώνεται τέλος, ότι η σύζυγός του π. Μιχαήλ Κρητικού, αλλά και τα πέντε παιδιά του δέχθηκαν αμέτρητα τηλεφωνήματα συμπαράστασης από τον κόσμο, πριν ακόμη πληροφορηθούν το γεγονός ότι εκείνος συνελήφθη και βρισκόταν στα κρατητήρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων AEGEAN και Olympic Air

 

 2,508 total views,  4 views today