Με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η παράταξη της οποίας ηγήθηκε ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης, δηλαδή , το «Ροδοκόκκινο» επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο
Δεν είναι αστείο αλλά είδηση, στην οποία αναφέρθηκε σήμερα ο κ. Δημήτρης Γάκης μιλώντας στο skyrodos.gr για θέματα της επικαιρότητας όπως τα ελληνοτουρκικά αλλά και οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σε ερώτηση σχετικά με τη στήριξη παράταξης με στόχο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο κ. Δημήτρης Γάκης δήλωσε ότι αυτό θα το αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα. Με αφορμή τον Κλεισθένη όμως ο κ. Γάκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το «Ροδοκόκκινο» επανέρχεται για να διεκδικήσει τη δημοτική ενότητα Ρόδου!
Όσο για τον επικεφαλής όπως τόνισε ο κ. Γάκης είναι θέμα χρόνου να επιλεγεί!
Ειδικότερα με αφορμή την στήριξη παράταξης για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο κ. Γάκης δήλωσε:
«Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε σε διερεύνηση με τις άλλες παρατάξεις. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά του « Κλεισθένη» που αλλάζουν τα δεδομένα. Ισχύει το σύστημα της απλής αναλογικής. Δίνει τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε συλλογικότητα έχει συγκεκριμένη άποψη να την καταθέσει και να ζητήσει την ψήφο του λαού. Μέσα από την αναλογικότητα θα πάρει και το αναλογούν ποσοστό στο δημοτικό συμβούλιο. Μπορούν όμως να αυτονομηθούν οι δημοτικές ενότητες από το κεντρικό ψηφοδέλτιο του Δήμου. Θα υπάρχουν συνδυασμοί δηλαδή διαφορετικοί. Από αυτή την άποψη εμείς διερευνούμε την επανεμφάνιση της παράταξης «Ροδοκόκκινο» στην κοινότητα Ρόδου. Θα είναι μια δυναμική παρουσία. Θεωρούμε ότι θα συμβάλουμε σε μια διαφορετική λειτουργία του Δήμου Ρόδου. Πιστεύουμε ότι όσο πιο ισχυρή είναι η κοινότητα Ρόδου τόσο πιο καλά θα πάνε τα πράγματα».
Σε ερώτηση σχετικά με τον επικεφαλής της παράταξης ο κ. Γάκης τόνισε:
«Το Ροδοκόκκινο είχε εμένα. Γίνεται διερεύνηση για να δούμε ποιος θα είναι ο επικεφαλής»
Τα άλλα θέματα
Ο κ. Γάκης τόνισε επίσης πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα γίνει η αιτία να πέσει η κυβέρνηση αλλά να αλλάξει και να εισέλθουν σε αυτή άλλες δυνάμεις. Ωστόσο δεν απέκλεισε το γεγονός ότι μπορεί να ζητηθεί τελικά ψήφος εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό στη Βουλή.
«Έχουμε κρίσιμα ζητήματα όπως τα εργασιακά , η συμφωνία των Πρεσπών και το σκάνδαλο Novartis . Πιστεύω ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί με αριθμό πάνω από 150 βουλευτές. Γνωρίζουμε ότι οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν τους υπουργούς τους από την κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πέσει η κυβέρνηση. Θα αλλάξει. Μπορεί να υπάρχουν και εξωθεσμικοί παράγοντες και στελέχη άλλων κομμάτων. Η κυβέρνηση δεν πέφτει. Ο κοινωνικός εκβιασμός στην κοινωνία ότι θα πέσει γιατί θα φύγουν οι υπουργοί είναι άκαιρος», είπε ο κ. Γάκης.
Σε ότι αφορά τις σχέσεις με τη γειτονική χώρα ο κ. Γάκης δήλωσε:
«Το κλίμα δεν είναι και ότι το καλύτερο. Με αφορμή τις εξορύξεις υπάρχουν πολιτικοί εκβιασμοί και πιέσεις από την απέναντι πλευρά είναι μεγάλοι και προσπαθούν να διαμορφώσουν θέση. Κάνουν λάθος δεν θα τολμήσει να φθάσει στα όρια της σύγκρουσης γιατί τότε θα ανοίξει μέτωπο με την Ευρώπη της οποίας μέλος είναι η Ελλάδα»

 232 total views,  4 views today