Λύσεις για την επαναλειτουργία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ,αναζητά η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας. Αυτός ήταν και ο λόγος, που έγινε χθες συνάντηση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στις προσπάθειες που γίνονται, για να λειτουργήσει η εταιρεία αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία κ. Σάββας Πιλατέρης.

«Ανέλαβα τα καθήκοντα μου ενώ η εταιρεία είναι κλειστή. Μπορεί να ψηφίστηκε τροπολογία, αλλά δεν μπορεί  να λειτουργήσει. Υπάρχουν νομικά προβλήματα και δεν μπορεί να υπάρξει από το 2018  χρηματοδότηση για την ΕΤΑΙ ΠΡΟ.ΦΥΚΑ.», τόνισε ο κ. Πιλατέρης.

Ο νέος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται, από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για την εξεύρεση ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος  για την πολιτική προστασία που θα μπορούσε να συμβάλει ώστε να απασχοληθεί το προσωπικό της εταιρείας.

«Μέχρι το Φεβρουάριο θα δούμε τι θα γίνει δηλαδή αν θα βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα από την ΕΕ ή αν θα προσληφθούν οι εργαζόμενοι και από την Περιφέρεια. Διαφορετικά η εταιρεία θα κλείσει», είπε ο κ. Πιλατέρης.

Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι της εταιρείας φέτος προσλήφθηκαν στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου με συμβάσεις εργασίας διάρκειας τεσσάρων  μηνών.

Όπως είπε ο κ. Πιλατέρης λύση θα ήταν  οι εργαζόμενοι να προσληφθούν  για άλλους τέσσερις μήνες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .

Τυπικά η εταιρεία υφίσταται μέχρι το 2040 αλλά δεν  μπορεί να λειτουργήσει .

Μια από τις λύσεις για τις οποίες έγινε συζήτηση στην συνάντηση στην Περιφέρεια ήταν η κατάθεση στη Βουλή νέας τροπολογίας για την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.

 

 128 total views,  4 views today