Πρόταση για την επανασύσταση του μικτού κλιμακίου που δραστηριοποιούνταν πριν χρόνια στο λιμάνι, θα καταθέσει στο νέο δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη,  η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου.

Αυτό δήλωσε μιλώντας σήμερα στον Sky, ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σπανός με αφορμή τις δράσεις που υλοποιούνται σε κεντρικό επίπεδο για την πατάξη του λαθρεμπορίου.

Στη Ρόδο όπως δήλωσε ο κ. Σπανός το παρεμπόριο έχει περιοριστεί χάρη στις προσπάθειες που είχαν καταβληθεί από τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου παλαιότερα.

Υπενθυμίζεται πως με προσπάθειες του πρώην προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και τώρα προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτη Καραγιάννη είχε συσταθεί μικτό κλιμάκιο ελέγχου που δραστηριοποιούνταν στο λιμάνι.
Αποστολή των μελών του ήταν, να μην αφήνουν εμπόρους και κυρίως μικροπωλητές να διαθέτουν στην αγορά διάφορα προϊόντα χωρίς να διαθέτουν τα ανάλογα παραστατικά .

«Παρεμπόριο δεν υπάρχει τόσο στη Ρόδο χάρη στις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν. Ωστόσο υπάρχει ζήτημα με το λαθρεμπόριο. Αυτός είναι ο λόγος που θα ζητήσουμε να συσταθεί και πάλι το μικτό κλιμάκιο ελέγχου στο λιμάνι. Θέλουμε να περιοριστεί η δραστηριότητα αυτών που φέρνουν παράνομα προϊόντα στη Ρόδο χωρίς να τα έχουν δηλώσει και τα διαθέτουν προς πώληση», δήλωσε ο κ. Σπανός

Η πρόταση για την επανασύσταση του μικτού κλιμακίου θα υποβληθεί στο νέο δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη από τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο κ. Σπανός αναφέρθηκε και στις συνέπειες που μπορεί να υπάρχουν για τις επιχειρήσεις από ενδεχόμενη άτακτη έξοδο της Μεγ. Βρετανίας από την ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

«Το ενδεχόμενο ενός άτακτου brexit θα επηρεάσει τις εισαγωγικές επιχειρήσεις που θα έχουν προβλήματα. Επίσης και οι εισαγωγικές επιχειρήσεις θα έχουν θέματα . Όλοι στην αρχή θα επηρεαστούν γιατί θα υπάρχουν πολλά προβλήματα και αναταράξεις. Καλό θα ήταν να μην οδηγηθούμε σε μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Eίμαστε σε αχαρτογράφητα νερά», δήλωσε ο κ. Σπανός.

Ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στο ερωτηματολόγιο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ στο Facebook και αφορά τη σύσταση οργανισμού διαχείρισης προορισμού στη Ρόδο.

Πολίτες και επιχειρηματίες μπορούν μέσα σε λίγα λεπτά να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουν τεθεί. Η προθεσμία λήγει στις 14 Αυγούστου.

 168 total views,  2 views today