Οι ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης στο hot spot της Κω σε συνδυασμό με τη  νεροποντή το Σάββατο που  προκάλεσε προβλήματα σε αυτούς που μένουν σε παραπήγματα ήταν η αιτία της αντίδρασης μεταναστών οι οποίοι επιχείρησαν να αποκλείσουν αστυνομικούς που έχουν την ευθύνη επιτήρησης.

Γύρω στις 6 το απόγευμα ομάδα εξαγριωμένων μεταναστών προκάλεσε επεισόδια στο δρόμο έξω από το hot spot με συνέπεια να επέμβει αστυνομική δύναμη με γκλομπς και χημικά.

Από τη συμπλοκή και τα χημικά οδηγήθηκαν 5 αλλοδαποί στο Νοσοκομείο Κω.

Η κατάσταση ήταν για αρκετή ώρα τεταμένη, με τους 150 παράνομους μετανάστες (οι περισσότεροι από το Καμερούν και την Σομαλία), εξαγριωμένους για τις συνθήκες διαβίωσής τους, να επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών που έχουν την ευθύνη φύλαξής τους, ενώ έκαναν και κατάληψη του οδοστρώματος έξω από τις εγκαταστάσεις.

Αστυνομικές δυνάμεις, με δύο οχήματα της ΟΠΚΕ, έφτασαν στο σημείο, αλλά εμποδίστηκαν από τους εξαγριωμένους μετανάστες, όπως είναι φυσικό, καθώς πριν έρθουν στην Ελλάδα είχαν υποστεί σχετική ενημέρωση να μην λαμβάνουν υπόψη τους τις Αρχές.

Οι παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ, πέταξαν πέτρες σε οχήματα, τα οποία υπέστησαν υλικές ζημιές.

Οι άνδρες της Αστυνομίας επενέβησαν με χρήση χημικών για την… «εξομάλυνση» της κατάστασης, ενώ πέντε άτομα από το Καμερούν «συνελήφθησαν», αλλά φυσικά στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθερα με την αυστηρή σύσταση να μην εγκαταλείψουν τη χώρα, γιατί αυτό θα είναι… παράνομο!

Από τη συμπλοκή μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετανάστες για τις πρώτες βοήθειες, καθώς και αστυνομικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Περισσότερα από 300 τεστ κορωνοϊού έγιναν στη Λέρο

Σαν όλα τα παραπάνω να μην ήταν αρκετά, δύο από τους αλλοδαπούς που μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, οι οποίοι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους, δημιούργησαν επεισόδιο και στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου και παρενέβη η αστυνομία, οδηγώντας τους στο αστυνομικό τμήμα!

 174 total views,  2 views today