Τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Σύμη υπάρχει από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Μονακό και την Ιταλία.

Αυτό εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί για διακοπές  όπως δήλωσε στον Sky και στην εκπομπή Εξήντα Λεπτά  ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

«Δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τη Σύμη. Ήδη ένας επιχειρηματίας από το Μονακό εξεδήλωσε ενδιαφέρον να επενδύσει στον τουρισμό.  Για αυτούς το νησί  μας είναι κάτι διαφορετικό.  Η Σύμη δεν είναι μονόχρωμος πίνακας αλλά ο μεγαλύτερος διατηρητέος οικισμός στη χώρα και αυτό έρχεται να δει ο κόσμος», τόνισε ο δήμαρχος Σύμης.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην τουριστική κίνηση στην Σύμη που εξελίσσεται φέτος πάρα πολύ καλά για το νησί.

Η Σύμη έχει πολλούς τουρίστες και το κυριότερο και πολλούς Έλληνες επισκέπτες που την επέλεξαν για τις διακοπές τους.

«Κανείς δεν περίμενε τόσο πολύ κόσμο. Κανείς δεν ανέμενε και τόσο υψηλού επιπέδου τουρίστες . Για πρώτη φορά έχουμε και τόσους πολλούς  Έλληνες επισκέπτες. Επιτέλους βρήκαν και αυτοί δωμάτια για να έρθουν για διακοπές στα Δωδεκάνησα», δήλωσε ο κ. Παπακαλοδούκας.

Τη διαφορά στον τουρισμό την κάνουν οι σκαφάτοι

Στη Σύμη όπως τόνισε ο κ. Παπακαλοδούκας τη διαφορά στον τουρισμό την κάνουν οι …σκαφάτοι .

«Και φέτος τη διαφορά στο  νησί  μας την κάνουν οι σκαφάτοι . Η κίνηση  μας θυμίζει παλιές καλές εποχές. Εχουμε υψηλού επιπέδου τουρίστες και εφοπλιστές. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται στα εστιατόρια του νησιού μας», δήλωσε ο κ. Παπακαλοδούκας.

Στη Σύμη και η Ελένη Φουρέιρα

Και η γνωστή ερμηνεύτρια κάνει διακοπές στη Σύμη και ήδη έχει αναφέρει στο δήμαρχο του νησιού τα κολακευτικά σχόλια της για το  καλό φαγητό που προσφέρουν τα εστιατόρια του νησιού .

Η κ. Φουρέιρα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει σπίτι στο νησί για να κάνει μόνιμα τις διακοπές της εκεί.

Το ιατρείο

Στις 18 Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του Περιφερειακού Ιατρείου που όχι μόνο έχει γιατρούς αλλά δάνεισε ένα στο Καστελλόριζο.

 501 total views,  2 views today