Επιβεβαιώθηκε το κτύπημα στο Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη

350

Την αρωγή των ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Προξένου Μανώλη Ανδρουλάκης, ο οποίος παραμένει στη Μαριούπολη ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που επικοινώνησε με τον ομόλογό του στο Κίεβο Ντμτρο Κουλέμπα.

Η επικοινωνία του κ. Δένδια έγινε σχεδόν δύο ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο με ανταλλαγή πυρών έξω από το κτήριο του ΟΑΣΕ στο οποίο έχει μετακομίσει τις τελευταίες μέρες το ελληνικό προξενείο. Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαίωνε τη σοβαρότητα του επεισοδίου που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται πως στις 28 Φεβρουαρίου αποφαίστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών η προσωρινή μεταφορά του Γενικού Προξενείου σε άλλο κτίριο εντός της πόλης. Συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις στις οποίες στεγαζόταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες η Ειδική Αποστολή Επιτήρησης του ΟΑΣΕ, η οποία έχει αποχωρήσει. Η μεταφορά τότε είχε ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε σήμερα στις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη.

Για τον σκοπό αυτό είχε ανακοινωθεί προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 10:00 ως τις 21:00.

Πηγή : in.gr και Πρώτο Θέμα