Με αφορμή τις καταγγελίες της Προέδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών Ρόδου Πολύμνιας Γαλανού στον sky για την κατάσταση που βιώνουν οι αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο και την πίεση που τους ασκείται από γιατρούς του Χειρουργικού Τομέα, αναγκάζοντας σε παραίτηση τον ένα μετά τον άλλο, καθώς και τις απειλές προς το πρόσωπό της, για “κρέμασμα στην είσοδο του Νοσοκομείου” από συνάδελφό της, αποκαλύψεις που έρχονται και στη Βουλή με ερώτηση που κατατέθηκε προς τον υπουργό Υγείας, γραπτή δήλωση εξέδωσε και ο δ/ντής του παραρτήματος ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, αναισθησιολόγος και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Σάββας Καραταπάνης.

Ο κ. Καραταπάνης σημειώνει ότι οι σοβαρότατες καταγγελίες της Προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών θα πρέπει να διερευνηθούν τόσο από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τα θεσμικά όργανα των γιατρών, όσο και από το Υπουργείο Υγείας, ενώ υπενθυμίζει ότι και ο ίδιος πέρασε από το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την κατάσταση, αφού ήταν και ο πρώτος που αποχώρησε, μεταπηδώντας στο ΕΚΑΒ επιβεβαιώνοντας τις απαράδεκτες καταστάσεις που υπήρχαν.

Ειδικότερα ο κ. Καραταπάνης αναφέρει τα εξής:

Θα ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο για τις καταγγελίες της κ. Πολύμνιας Γαλανού που είναι πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών σήμερα και Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Ρόδου. Θεωρώ τις καταγγελίες της κ. Γαλανού πράγματι πολύ σοβαρές και γνωρίζω τις καταστάσεις που βιώνουν οι γιατροί Αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο μας. Υπηρέτησα και εγώ στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου και γνωρίζω πως η πίεση που ασκείτο από γιατρούς του Χειρουργικού Τομέα ήταν ιδιαίτερα έντονη και καταπιεστική.

Η κ Γαλανού σαν Πρόεδρος των Γιατρών έχει κάθε δικαίωμα να κάνει δηλώσεις, αφού θεσμικά εκπροσωπεί το σύνολο των Νοσοκομειακών Γιατρών. Μάλιστα οι δημόσιες ενστάσεις του κ. Β. Κινούς στο κατά πόσο έχει δικαίωμα να κάνει αυτές τις δηλώσεις είναι τουλάχιστον ατυχείς και αντιδεοντολογικές. Ο ίδιος δεν νομιμοποιείται να σχολιάζει δημόσια τις θέσεις της εκλεγμένης προέδρου και να την εγκαλεί. Θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, αφού παλαιότερα διετέλεσε Πρόεδρος αλλά οι γιατροί του Νοσοκομείου τον καταψήφισαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Συλλόγου. (Είχα την τιμή να είμαι και εγώ Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών για δυο θητείες και γνωρίζω πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου).

Αποχώρησα από το Νοσοκομείο της Ρόδου προ δεκαετίας μεταπηδώντας στο Ε.Κ.Α.Β. Ρόδου σαν Αναισθησιολόγος στο Τμήμα των Αεροδιακομιδών. Βιώνοντας τις απαράδεκτες καταστάσεις που πράγματι υπήρχαν στο Τμήμα αυτό ήμουν ο πρώτος που αποχώρησε και ακολούθησαν μετά και άλλοι συνάδελφοι φτάνοντας στο σημείο σήμερα να υπηρετούν από τους εννιά που ήμασταν προ δεκαετίας στο εξωφρενικό αριθμό των δυο αναισθησιολόγων.

Να τονίσω ότι στο διάστημα αυτής της δεκαετίας και άλλοι αναισθησιολόγοι που προσελήφθησαν περιστασιακά, αποχώρησαν. Ενώ ο υπόλοιπος Χειρουργικός Τομέας έχει εξελιχθεί θα έλεγα προς το καλύτερο, πράγμα θετικό αντιθέτως αυτό που διαρκώς συμβαίνει είναι η συνεχής συρρίκνωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γ.Ν.Ρόδου.

Πιστεύω ότι οι καταγγελίες αυτές καθώς και οι απειλές προς το πρόσωπό της Προέδρου θα πρέπει να διερευνηθούν τόσο από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τα θεσμικά όργανα των γιατρών όσο και από το Υπουργείο Υγείας.

Με εκτίμηση
Σάββας Καραταπάνης

 2,100 total views,  2 views today