Στην Αθήνα αναζητούν λύσεις για την κατεδάφιση ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτιρίων μετά το μεγάλο σεισμό και τους μετασεισμούς που γίνονται πηγή ανησυχίας για τους κατοίκους και τους φορείς.

Στη Ρόδο υπάρχουν κτίρια που έχουν κριθεί επικίνδυνα αλλά στέκουν ακόμη κυρίως στις δημοτικές ενότητες του νησιού. Ακίνητα που χρήζουν κατεδάφισης υπάρχουν όμως και στη Μεσαιωνική Πόλη.

Η κατεδάφιση των επικινδύνων κτιρίων δεν είναι εύκολη υπόθεση όμως, αφού απαιτούνται έλεγχοι , αυτοψίες και διαπραγματεύσεις στην περίπτωση που τα ακίνητα είναι ιδιωτικά.

Με ευθύνη του υπευθύνου της Πολεοδομίας προέδρου της ΔΕΡΜ ΑΕ κ. Γιώργου Κακούλη είχε συνταχθεί λίστα με τα κτίρια που θα πρέπει να κατεδαφιστούν γιατί δεν είναι ασφαλή.
Το πρόβλημα όπως εξήγησε στο skyrodos.gr o κ. Γιώργος Κακούλης συνίσταται στο γεγονός ότι τα περισσότερα αν όχι όλα ανήκουν σε ιδιώτες και όχι στο δημόσιο. «Αυτό δημιουργεί προβλήματα και καθυστερήσεις», τόνισε ο κ. Κακούλης.

« Η επιτροπή που είχε συσταθεί στην Πολεοδομία Ρόδου είχε προχωρήσει στην καταγραφή των επικινδύνων ακινήτων. Όμως τα περισσότερα από αυτά είναι ιδιωτικά. Δεν είναι εύκολο να τα κατεδαφίσουμε αφού δεν ανήκουν στο δημόσιο. Το ευτύχημα είναι όλα δεν κατοικούνται», δήλωσε ο κ. Γιώργος Κακούλης.

Σε ερώτηση για τις περιοχές όπου υπάρχουν επικίνδυνα κτίρια ο κ. Κακούλης δήλωσε πως αρκετά βρίσκονται στην Κρεμαστή.

« Αρκετά κτίρια είναι πλησίον της οδού στην Κρεμαστή. Ανήκουν όμως σε ιδιώτες και δεν είναι δυνατό να παρέμβουμε», είπε.

Ωστόσο επικίνδυνα κτίρια υπάρχουν στη Μεσαιωνική Πόλη. Αναφορά στο θέμα αυτό είχε κάνει σε εσπερίδα  που είχε διοργανώσει ο Σύλλογος Περιβάλλοντος. Μάλιστα ο κ.Νίκος Κασέρης είχε ετοιμάσει βίντεο το οποίο προβλήθηκε. Σε αυτό φαίνονταν όλα τα επικίνδυνα κτίσματα της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Εφοπλιστές θα επισκεφθούν την Κάσο για να κάνουν δωρεές

Ακολούθως έγιναν παρεμβάσεις από τη δημοτική αρχή σε ακίνητα στην οδό Πυθαγόρα και σε άλλες οδούς.

«Ωστόσο δεν είναι εύκολη η προσέγγιση του θέματος και οι παρεμβάσεις γιατί υπάρχουν ακίνητα που είτε ανήκουν σε ιδιώτες ή στο δημόσιο», ανέφερε το μέλος του Συλλόγου Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κασέρης.

 182 total views,  2 views today