Η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν καθώς και η αύξηση των ξένων επισκεπτών στην χώρα το 2022 αποτελεί τους στόχους του νέου υπουργού Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. Εκτός κυβερνητικού σχήματος βγήκε ο Χάρης Θεοχάρης.

Στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού είναι η προστασία του brand της χώρας ως ασφαλούς προορισμού παρά την εξάπλωση της πανδημίας.

Μεγάλο στοίχημα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Δηλαδή η διατήρηση της ταξιδιωτικής ζήτησης τουλάχιστον για όλο τον Σεπτέμβριο και για όσο γίνεται περισσότερο τον Οκτώβριο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα ο υπουργός Τουρισμός θα δώσει στη διαφημιστική προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Τα πάντα φυσικά θα εξαρτηθούν από τα υγειονομικά δεδομένα, αν και σύμφωνα στελέχη της κυβέρνησης δεν τίθεται θέμα ενός νέου lockdown, η εκτόξευση της διασποράς και η μετάλλαξη Δέλτα, μπορεί να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Ποιος είναι ο Βασίλης Κικίλιας

Πώς παρουσιάζει ο ίδιος το βιογραφικό του:

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 15 Μαΐου 1974 από δύο υπέροχους γονείς, τον Παναγιώτη και τη Μαρία Κικίλια. Ήταν οι πρώτοι που μου δίδαξαν ότι στη ζωή θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους και καταβάλλουμε συνεχή προσπάθεια για να επιτύχουμε.

Απόφοιτος του Λεόντειου Λυκείου Νέας Σμύρνης, μπασκετμπολίστας στον Πανιώνιο, στην ΑΕΚ και στις Εθνικές Ομάδες, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, χειρουργός ορθοπεδικός είναι σε λίγες γραμμές η μαθητική, αθλητική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική μου διαδρομή έως σήμερα.

Η ενασχόληση με τα κοινά απορρέει από μία προσωπική ανάγκη να συμβάλλω με πίστη, επιμονή και σοβαρότητα σε κάθε προσπάθεια που μπορεί να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για όλους εμάς, αλλά και για τις νέες γενιές. Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, οφείλουμε όλοι μας να έχουμε ενεργό ρόλο στα κοινά του τόπου μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε. Έχουμε ευθύνη και χρέος απέναντι στο συνάνθρωπό μας, απέναντι στην ίδια μας τη χώρα.

Αλλαγές γίνονται μόνο με πρωτοβουλίες και υπεύθυνη στάση.

Το 2006 εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας και στη συνέχεια αναλαμβάνω Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων. Το 2010 ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής τίθεμαι επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής. Την ίδια περίοδο αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 εκλέγομαι στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και από τις 10 Ιουνίου 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσα Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015, επανεκλέγομαι βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2016, διετέλεσα Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 18 Νοεμβρίου 2016 ορίζομαι εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 13 Οκτωβρίου 2017 αναλαμβάνω καθήκοντα Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίζομαι από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Υπουργός Υγείας.

Πηγή:ot.gr

 180 total views,  2 views today