Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών της Ναυτικής Αεροπορίας στα Ίμια, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού, την 31η Ιανουαρίου 1996 διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Καλύμνου στις 3 Φεβρουαρίου.

Η επιμνημόσυνη δέηση θα ψαλεί στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ώρα 11.15 π.μ. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ιμίων από τις πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του νησιού.

Στην σχετική ανακοίνωση από το Δήμο Καλύμνου αναφέρονται αναλυτικά :
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε την Κυριακή 3/2/2019 στο καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των αξιωματικών, που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα στην κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996.

Η επιμνημόσυνη δέηση θα ψαλεί στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ώρα 11.15 π.μ. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ιμίων από τις πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του τόπου.

Στην τελετή καλούνται να παρευρεθούν οι φρουρές των σημαιών όλων των σχολείων Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης, ομάδα των οδηγών και προσκόπων καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Το Γ.Ε.Ν. παρακαλείται, όπως μεριμνήσει για ολιγόωρη παραμονή του Π.Ν. εντός του Λιμένος Καλύμνου και στην -κατά την κρίση του- συμμετοχή στην ανωτέρω εκδήλωση.

Παρακαλείσθε να τιμήσετε με την παρουσία σας την ιερή αυτή εκδήλωση χρέους και ευγνωμοσύνης προς τους ηρωικούς πεσόντες.
Tελετάρχης της εκδήλωσης ορίζεται ο Διακομιχάλης Βασίλης με βοηθό τον Φαλιπήλια Ιωάννη.

 304 total views,  4 views today