Την Παρασκευή 27/09/2019, διεξήχθη στη Ρόδο σειρά συναντήσεων της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντιπροσωπεία του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου και της Επαρχίας του Henan, με επικεφαλής τον Καθηγητή Changhong Miao.

Στο Πανεπιστήμιο διεξήχθη συζήτηση της κινεζικής αντιπροσωπείας μετην Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και συμμετοχήτης Αντιπρυτάνισσας Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγήτριας Έλενας Θεοδωροπούλου, του Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητή Ιωάννη Σεϊμένη, της Προέδρου του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Καθηγήτριας Κατερίνας Φραντζή και του Καθηγητή Ιωάννη Λυριτζή.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η εξειδίκευση των ενεργειών που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η ακαδημαϊκή και ερευνητική συνεργασία μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων, καθώς και η συνεργασία σε θέματα πολιτισμικών ανταλλαγών στο πλαίσιο της προοπτικής ίδρυσης Κέντρου «Κομφούκιος» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η ανωτέρωσυνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ιδιαίτερα εποικοδομητικήςεπίσημης επίσκεψης αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Henanμε Επικεφαλής τον Πρύτανή του, Καθηγητή KepingLu, που προηγήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και κατά την οποία τέθηκαν οι βάσεις για διεύρυνση της υφιστάμενης τμηματικής συνεργασίας και σε ιδρυματικό επίπεδο.

Ακολούθησε συνάντησηστην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου της Πρυτάνισσας, Καθηγήτριας Χ. Βιτσιλάκη, και της Αντιπρυτάνισσας, Καθηγήτριας Ε. Θεοδωροπούλου, και της κινεζικής αντιπροσωπίας του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου και της Επαρχίαςτου Henan, με τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου, κ. Γιάννη Κρητικό και τη Διευθύντρια του Γραφείου του Περιφερειάρχη κ. Χάιντη Λαζάνη.

Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η πρώτη γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των δύο Περιφερειών και Πανεπιστημίων με σκοπό τη διεύρυνση της συνεργασίας τουςτόσο στο πεδίο της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, όσο και στους τομείς του Τουρισμού και του Πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης των αλιέων

 

 142 total views,  2 views today