Η συνάντηση είχε σκοπό να γεφυρώσει τις δύο πλευρές του Αιγαίου στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού και γενικότερα στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 12-07-2019 στις 19:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη έγινε η έναρξη της εκδήλωσης από την επιτροπή που αποτελούνταν από τους Καθηγητές κ. L.Eralp και κ. Συρίγος Κ. και τον συντονιστή κ. Bernard M. οι οποίοι μίλησαν με θέμα την Ειρήνη & την Υγεία.

Το Σάββατο 13-07-2019, ομάδα εθελοντών ιατρών Ελλήνων και Τούρκων πραγματοποίησαν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού μας.

Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 21:00 στην Πλατεία Πλατάνου, διεξήχθη λέρικη βραδιά, με ζωντανή μουσική, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παϊσίου, του Δημάρχου Λέρου κ. Κόλια Μ.,του Πρέσβη και Πρόεδρου του Δικτύου Δάφνης, του Πρέσβη για θέματα μετανάστευσης στην Άγκυρα και του Δημάρχου κ. Atabay D., με αντιπροσωπεία από τον αδελφοποιημένο Δήμο του Didim.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης κ.κ. Παϊσιος, ο Δήμαρχος Λέρου καθώς και ο Δήμαρχος του Didim, τονίζοντας την ειλικρινή σχέση φιλίας ,αγάπης και συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο Δήμων, στέλνοντας μήνυμα σε όλο τον κόσμο να επικρατήσει η ειρήνη, η πρόοδος και η από κοινού προσπάθεια για ένα καλύτερο κόσμο.

Την Κυριακή 14-07-2019 ήταν η τελευταία ημέρα της εκδήλωσης, η οποία ήταν αφιερωμένη στη γαστρονομία και στο παραδοσιακό φαγητό μέσα από την πρωτοβουλία “Μαγειρεύουμε για την Ειρήνη”.

Παρόμοια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στην Ίμβρο με την ίδια θεματολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ευχαριστήριο στον Πρωθυπουργό για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

 132 total views,  2 views today