Επαναλειτουργούν σήμερα μετά από πέντε μήνες τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, με απαραίτητο το αρνητικό self test σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες.

Όλα κυλούν ομαλά στα 30 Λύκεια της Δωδεκανήσου, δήλωσε στον sky ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Παπαδομαρκάκης, σημειώνοντας ότι θετικοί βρέθηκαν επτά μαθητές και ένας καθηγητής στην Κάλυμνο, ενώ το 98% προσήλθε κανονικά στα σχολεία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, συνολικά 613 είναι τα θετικά τεστ που εντοπίστηκαν μεταξύ των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού, που καταγράφηκαν χθες στην αντίστοιχη πλατφόρμα.

Σε συνεργασία επίσης με το σύλλογο Φαρμακοποιών Δωδεκανήσου έφθασαν σε όλα τα νησιά τα self tests που πρέπει να κάνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές για να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Τα τελευταία έφθασαν χθες στις 11 το πρωί στο Αγαθονήσι.

Οι δήμοι της χώρας έχουν μεριμνήσει για τον καθαρισμό των εκπαιδευτικών δομών, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας έχουν συντονίσει εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ οι φαρμακοποιοί έχουν διασφαλίσει την παροχή των απαιτούμενων tests για όλους του συμμετέχοντες στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

 415 total views,  2 views today