Δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα σχετικά με την εκμίσθωση της Νέας Αγοράς σε ιδιώτη η δημοτική αρχή. Μπορεί μεν ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης να έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ.Ευάγγελο Μανδρακό και να ζήτησε την ακύρωση της απόφασης αλλά το εγχείρημα φαντάζει …λίγο δύσκολο.
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ανέθεσε, στον προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου να ερευνήσει το θέμα και να καταθέσει την εισήγηση του.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Υψηλάντης εκτιμά ότι η απόφαση που έχει ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο είναι άκυρη.
«Το θέμα δεν είχε ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη.Δεν περιελήφθη ούτε στα εκτός ημερησίας θέματα. Ετέθη στη διαδικασία της ενημέρωσης και ζητήθηκε η συζήτηση του. Για να έχει όμως ισχύ η απόφαση που ελήφθη απαιτούνταν η απόλυτη πλειοψηφία δηλαδή 24 ψήφοι. Υπέρ της εισήγησης για τη μη παράταση των μισθώσεων τάχθηκαν 20 μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Ως εκ τούτου η απόφαση είναι άκυρη», εξήγησε ο κ. Γιώργος Υψηλάντης.
Ωστόσο η δημοτική αρχή έχει διαφορετική άποψη και την τεκμηριώνει νομικά . Ειδικότερα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Ευάγγελος Μανδρακός ζήτησε και έλαβε ήδη νομική άποψη.Όπως διαπιστώθηκε συγκεκριμένα σύμφωνα με τις διατάξεις του « Κλεισθένη» η απόφαση που ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι άκυρη αν και ελήφθη από 20 μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι ο ισχύον νόμος δίνει τη δυνατότητα επικύρωσης της απόφασης από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που ήταν παρόντα στη συνεδρίαση.
«Φοβάμαι ότι δεν θα έχει τύχη η προσπάθεια του κ. Υψηλάντη γιατί έχει αλλάξει ο νόμος. Τώρα με βάση τον Κλεισθένη είναι δυνατή η επικύρωση της απόφασης από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που παρίστανται στη συνεδρίαση. Ο επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ στηρίχθηκε σε διάταξη του Καλλικράτη », δήλωσε στο skyrodos.gr o κ.Μανδρακός.
Παρότι έχει ενημερωθεί ήδη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, υπογράμμισε ότι θα αναμένει την εισήγηση που θα ετοιμάσει ο προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, όταν επιστρέψει από την άδεια του.
Ο κ.Γιώργος Υψηλάντης πάντως προειδοποίησε ήδη, ότι αν ο διάλογος για την απόσυρση της απόφασης δεν αποδώσει θα καταθέσει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
« Δεν θα το αφήσουμε έτσι το ζήτημα. Θα καταθέσουμε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου», είπε ο κ.Υψηλάντης.
Στην περίπτωση όμως που κριθεί ότι η απόφαση που ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο είναι έγκυρη θα ξεκινήσει άλλος… αγώνας δρόμου, για την διοικητική αποβολή των καταστηματαρχών.
Συγκεκριμένα θα πρέπει και πάλι θα δοθεί εντολή στη νομική υπηρεσία, να ετοιμάσει νέα εισήγηση για την αποβολή των καταστηματαρχών. Η απόφαση θα πρέπει να κατατεθεί για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο και εν συνεχεία να υπογραφεί από το δήμαρχο πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής.

 160 total views,  4 views today