Εργασιακές αδικίες στο Δήμο Χάλκης καταγγέλλει η μειοψηφία

166

Στις εργασιακές συνθήκες στο Δήμο Χάλκης αναφέρεται με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας κ. Μιχάλης Σταματιάδης. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Οι αδικίες και οι προσωπικές και οικογενειακές εξυπηρετήσεις, είναι από τις κύριες αιτίες διάλυσης των ανθρωπίνων και επαγγελματικών σχέσεων, οι οποίες δυστυχώς  αποσαθρώνουν και καθιστούν αναποτελεσματικές τις επαγγελματικές σχέσεις των υπαλλήλων του Δήμου Χάλκης.

Αναφέρουμε μερικές χαρακτηριστικές, άδικες και παράνομες πράξεις του δημάρχου, απέναντι στο υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου.

— Στενό συγγενικό πρόσωπο του δημάρχου ενώ προσελήφθη το 2021, μαζί με άλλους ενδιαφερόμενους, με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου ΣΟΧ, ως ΥΕ  εργάτης καθαριότητας, του ανατέθηκε προνομιακά εργασία γραφείου, ως αποθηκάριος όλο το οκτάμηνο της σύμβασής του, αφήνοντας τους άλλους συμβασιούχους να κάνουν τις κουραστικές και σκληρές εργασίες, της περισυλλογής των σκουπιδιών από τους δρόμους.

Σημειωτέον ότι οι υπόλοιποι συμβασιούχοι, κάτω από την κατάφωρη αυτή αδικία, απευθύνθηκαν όλοι μαζί στον δήμαρχο, ζητώντας την διόρθωση της σκανδαλώδους αυτής πράξης, χωρίς κανένα αποτέλεσμα δικαίωσης.

— Το 2022 επαναλήφθηκε η οκτάμηνη πρόσληψη του ιδίου στενού συγγενικού προσώπου του δημάρχου, με την ίδια αρμοδιότητα, δηλαδή εργάτης καθαριότηταςκαι αντ’ αυτού τοποθετήθηκε παρανόμως και χωρίς να διαθέτει ούτε τις γνώσεις χειρισμού, αλλά ούτε και την σχετική άδεια χειρισμού, ως χειριστής του νέου μεγάλου φορτωτή του Δήμου, αφήνοντας και πάλι αδίκως και σκανδαλωδώς τους συναδέλφους του, να εκτελούν μόνοι τους τις κουραστικές και σκληρές εργασίες καθαριότητας, αδικία και παρανομία που συνεχίζεται και μέχρι σήμερα.

— Για την κάλυψη του κενού στην καθαριότητα, μετά την προνομιακή μεταχείριση του στενού συγγενικού προσώπου του δημάρχου, η βοηθός εργάτρια ορισμένου χρόνου του ΟΑΕΔ αντί να εκτελεί τα καθήκοντα για τα οποία προσλήφθηκε απο τον ΟΑΕΔ στον Δήμο Χάλκης, τοποθετήθηκε παρανόμως από την δημοτική αρχή, στην αποκομιδή των απορριμμάτων και συγκεκριμένα στο απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου.

Κατά την διάρκεια της εργασίας της στο απορριμματοφόρο, συνεθλίβη το χέρι της στον μηχανισμό με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της, με πολλαπλά κατάγματα και τοποθέτηση μεταλλικής λάμας.

Η δημοτική αρχή, επειδή την είχε τοποθετήσει παράνομα στην συγκεκριμένη εργασία, δεν μπορεί να το δηλώσει, όπως θα έπρεπε, ως εργατικό ατύχημα, για να αποζημιωθεί και να λάβει τα πλήρη δικαιώματά της.

— Επίσης, ενώ συμβαίνουν τα απαράδεκτα με  την άδικη, προνομιακή και παράνομη μεταχείριση του στενού συγγενικού προσώπου του δημάρχου, για την κάλυψη του κενού στην  καθαριότητα, χρησιμοποιείται επίσης παρανόμως και εκτός της σύμβασης του, ο μόνιμος τεχνίτης μηχανικός αυτοκινήτων ΔΕ του Δήμου, να κουβαλάει σκουπίδια και μπάζα στον δρόμο, ως εργάτης καθαριότητας.

Εάν στις ανωτέρω ενδεικτικές αδικίες και παρανομίες, προστεθούν οι ελεεινές, από εργασιακής και υγειονομικής πλευράς, συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων γραφείου του Δήμου, που είναι στοιβαγμένοι με συνθήκες γαλέρας σε ένα μικρό χώρο, λόγω της ανικανότητας, της αναποτελεσματικότητας και της έλλειψης σοβαρότητας της δημοτικής αρχής, να επισκευάσει εδώ και ένα χρόνο, το γραφείο της οικονομικής υπηρεσίας που κάηκε, καθώς επίσης και την επί τρίμηνο παράνομη, απαράδεκτη και άνευ αμοιβής και ασφάλισης χρησιμοποίηση του εργαζόμενου στην καθαριότητα, με την υπόσχεση ότι θα προσληφθεί στις επόμενες προσλήψεις, πράγμα που δεν έγινε, μπορούμε να αντιληφθούμε όλο το βάθος της αδικίας, της παρανομίας, της ασυνέπειας και της ασυναρτησίας, που χαρακτηρίζει τις ενέργειες του δημάρχου απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων, πλην του προνομιούχου στενού συγγενούς του.

Ιδού λοιπόν ο Δήμος Χάλκης, της οικογενειοκρατίας, των κολλητών, της αδικίας και της παρανομίας, δηλαδή ένας Δήμος χάλι μαύρο των εργασιακών συνθηκών, με ένα δήμαρχο που αντί να ενσκήπτει στα πραγματικά του καθήκοντα, πετάει στα ροζ συννεφάκια του.