Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, για τον υψηλό αριθμό τροχαίων ατυχημάτων στα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ερώτησης.

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του Πολυτεχνείου της Κρήτης, θλιβερά μεγάλος εξακολουθεί να παραμένει ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, στην περιοχή των Δωδεκανήσων.

Ειδικότερα, σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, ιδιαίτερη μνεία γίνεται στα ατυχήματα με εμπλοκή υπαλλήλων «delivery» και στο γεγονός ότι, μεγάλος αριθμός των εμπλεκόμενων οχημάτων στα ως άνω ατυχήματα παραμένουν ανασφάλιστα.

Νέοι παράγοντες στα τροχαία ατυχήματα, όμως, αναδεικνύονται, τόσο τα ηλεκτρικά πατίνια, όσο και ο γερασμένος στόλος των οχημάτων, μετά από τόσα πολλά χρόνια οικονομικής κρίσης. Γενικότερα, το πρόβλημα των ατυχημάτων, όσον αφορά στο έτος 2019, ήταν εντονότερο στις περιοχές, όπου το οδικό δίκτυο δεν είναι σε καλή κατάσταση και ιδιαίτερα, στην Κρήτη, τα Επτάνησα, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε, στο εγγύς μέλλον, να δώσετε κίνητρα για την ανανέωση του γερασμένου στόλου των αυτοκινήτων, που κυκλοφορεί στους Ελληνικούς δρόμους;
  2. Υπάρχει πρόνοια και σχεδιασμός από μέρους σας, κατά το μερίδιο της δικαιοδοσίας που σας αναλογεί, προς βελτίωση της οδικής ασφάλειας των μεγάλων τουριστικών προορισμών της χώρας, τόσο από πλευράς ρύθμισης αλλά και επίβλεψης της νόμιμης κυκλοφορίας των οχημάτων, όσο και από την πλευρά των οδικών υποδομών, ώστε και τα τροχαία ατυχήματα να μειωθούν και το τουριστικό προϊόν της χώρας να γίνει πιο ελκυστικό;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Επτά έργα έρευνας και καινοτομίας, από ευρωπαϊκούς πόρους, ύψους 2,86 εκ €

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 569 total views,  2 views today