Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία αναδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης του τομέα του ΕΚΑΒ στη Ρόδο με δύο (2) νέα και σύγχρονα ασθενοφόρα και με ένα (1) νέο ασθενοφόρο μικρών διαστάσεων, κατάλληλο για να καλύπτει τις ανάγκες στη Μεσαιωνική Πόλη.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που πρέπει να διανύουν τα ασθενοφόρα και η παλαιότητα του στόλου επιβάλλει την  ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Ρόδο με νέα και σύγχρονα ασθενοφόρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 143 νέα ασθενοφόρα που παραδόθηκαν και αποτέλεσαν δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», διατέθηκαν μόλις τρία (3) ασθενοφόρα για να κατανεμηθούν και να καλύψουν τις ανάγκες νομών, όπως οι νομοί Λέσβου, Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου και Κυκλάδων.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά, επίσης, να ενταχθεί στο στόλο των οχημάτων του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, ένα ασθενοφόρο μικρών διαστάσεων που θα μπορεί να κινείται στους στενούς και μικρούς δρόμους στη Μεσαιωνική Πόλη που αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο με μόνιμους κατοίκους, αλλά και χιλιάδες επισκέπτες.

 128 total views,  2 views today