Για το δημοσίευμα μας σχετικό με την δημιουργία hot spot στο Καστελλόριζο, χωρίς τις σχετικές άδειες ή την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Ελληνική Λύση.

Το κείμενο της Ερώτησης

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

σύμφωνα  με δημοσίευμα  ηλεκτρονικού  τύπου της 21ης Απριλίου 2020, ο Δήμος Μεγίστης, την Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 συγκάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση με την  μορφή κατεπείγοντος και θέμα:  “Κατάθεση προτάσεων για εύρεση χώρου προσωρινής υποδοχής, λόγω πίεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες“. Η αντιπολίτευση του Δήμου, καθώς και ένα μέλος της  Δημοτικής Συμπολίτευσης, ψήφισαν αρνητικά, με αποτέλεσμα να μην περάσει η σχετική πρόταση.

Μάλιστα, η αντιπολίτευση αναφέρει ότι, δεν παρουσιάστηκε κάποιο επίσημο έγγραφο, στο οποίο να  καταγράφονται  οι  περιβόητες  «πιέσεις»,  ενώ  επίσης,  έχει  την  εύλογη  απορία  για  το  «τι  μέλει γενέσθαι», όσον αφορά στον τουρισμό, αλλά και για το τι θα απογίνει, σε περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα κορωνοϊού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Έχει εντάξει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στον σχεδιασμό του το Καστελόριζο για να εγκαταστήσει εντός του «hot spot» και αν όχι, τι είδους πιέσεις είναι αυτές που ασκούνται και από ποιους, βάση των ως άνω λεχθέντων του Δημάρχου;
  2. Έχειδιενεργηθεί  έλεγχος  για  συμπτώματα  της  νόσου  «COVID-19»,  στους  ήδη  αφιχθέντες λαθρομετανάστες στο σύμπλεγμα της Μεγίστης και αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματα.

Ο ερωτών Βουλευτής, Κυριάκος Βελόπουλος

 1,606 total views,  4 views today