Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός για το πρόσφατο μπλακ-άουτ της ΔΕΗ στη Ρόδο.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός αναφέρει ότι «ο ΔΕΔΔΗΕ έχει εξασφαλίσει την επάρκεια του συστήματος» στη Ρόδο. Το πρόσφατο πολύωρο μπλακ-άουτ στο νησί αποδεικνύει ότι οι διακοπές ρεύματος δεν συμβαίνουν μόνο το καλοκαίρι με την υψηλότερη κατανάλωση αλλά και σε περίοδο με σχετικά χαμηλή κατανάλωση όπως η τωρινή.

Ο κ. Κρεμαστινός όπως επανειλημμένως έχει επισημάνει, εκτός από τις ενδεχομένως σοβαρές επιπτώσεις τέτοιων αστοχιών στην τοπική οικονομία και τη δημόσια υγεία, τίθενται σε κίνδυνο και ταλαιπωρία πολίτες ασθενείς ή με ευάλωτη υγεία.

Για το λόγο αυτό ζητά εξηγήσεις για τα ποια ακριβώς είναι τα προβλήματα που δημιουργούν τέτοιας έκτασης διακοπές ρεύματος στη Ρόδο και εάν αληθεύει ότι λειτουργούν μόνο οι 3 από τις 7 μονάδες παραγωγής ρεύματος του ΑΗΣ Σορωνής και ότι αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό αιτία των αστοχιών του συστήματος ηλεκτροδότησης.

 216 total views,  4 views today