Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Η Αυτονόμηση στην Προσχολική Ηλικία : Σημαντικά Αναπτυξιακά Ορόσημα» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης  του Δήμου Ρόδου και η οποία έλαβε χώρα στην Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Κατά τη διάρκεια  της σημαντικής αυτής συνάντησης η κεντρική ομιλήτρια η Παιδοψυχολόγος που είναι Προϊσταμένη του Κέντρου Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, παρουσίασε τα σημαντικότερα στάδια ανάπτυξης κατά τα οποία επιτυγχάνεται η αυτονομία των παιδιών προσχολικής ηλικίας και οι απαιτήσεις του γονικού ρόλου κατά την εξελικτική τους πορεία .

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιδήμαρχος  Προσχολικής  Αγωγής , Παιδείας & Δια βίου Μάθησης  του Δήμου Ρόδου κ. Ιωάννης Κορωναίος , ο οποίος  μεταξύ άλλων ανέφερε :

«Σε μια περίοδο παρατεταμένης όχι μόνο οικονομικής κρίσης αλλά και κρίσης αξιών, αλλαγών στις συνήθειες μας και ενίσχυσης του άκρατου ανταγωνισμού για την κατάκτηση υλικών αγαθών που ίσως οδηγούν σε μια εφήμερη – επιφανειακή και πολλές φορές πολύ εγωκεντρική αντιμετώπιση της ζωής , μη ιεραρχώντας ορθά τις  προτεραιότητες της ζωής παραμελούμε κατά την γνώμη μου τον πρώτιστο και πλέον σημαντικό ρόλο που ο καθένας από εμάς καλείται να παίξει στη ζωή του, αυτό του γονέα, γιατί αλίμονο εάν αποτύχουμε ως γονείς»

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της Εκκλησίας και του Στρατού, ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Σάββας Καλαθενός, εντεταλμένος σε θέματα υγείας  και η περιφερειακή σύμβουλος κα Χαρούλα Γιασιράνη, εντεταλμένη σε θέματα Δια Βίου Μάθησης.

 192 total views,  2 views today