Τα κλειδιά των καταστημάτων τους παραδίδουν σήμερα οι εστιάτορες σε μία συμβολική κίνηση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετέχει και η Ρόδος. Ήδη στο Μανδράκι συγκεντρώνονται επιχειρηματίες του κλάδου, καθώς στις 10 πμ θα πραγματοποιηθεί η συλλογή κλειδιών των καταστημάτων μαζικής εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα, με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και αντιπροσώπων της εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα.

Σκοπός της δράσης, όπως σημειώνει η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων, είναι «η μη παροχή ουσιαστικών μέτρων στήριξης στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του κλάδου».

Μιλώντας στον sky ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου Γιάννης Κλούβας τόνισε ότι 70.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα είναι αντιμέτωπες με τα λουκέτα, έπειτα από πολύμηνη αναστολή, ενώ πάνω από 200.000 εργαζόμενοι ζουν σχεδόν ένα χρόνο στα όρια της φτώχειας.

Η κινητοποίηση του κλάδου στη Ρόδο, μπροστά από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού θα διαρκέσει ως τις 4 το απόγευμα και απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματίες που διατηρούν εστιατόρια, καφέ, σνακ μπαρ, ταχυφαγεία, νυχτερινά κέντρα, αλλά και στους άμεσα συνεργαζόμενους με τον κλάδο, όπως είναι οι προμηθευτές και στους εργαζόμενους που έχουν μείνει σχεδόν ένα χρόνο χωρίς εργασία, τόνισε σχετικά ο κ. Κλούβας, απευθύνοντας έκκληση στον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στη σημερινή συμβολική διαμαρτυρία, βάζοντας υπογραφή υποστήριξης.

Με σύνθημα “Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ” στο πανό που αναρτήθηκε στο σιντριβάνι, σημείο της διαμαρτυρίας, οι ντόπιοι επιχειρηματίες θέλουν να στείλουν το μήνυμα της αγανάκτησης που βιώνουν ότι “δεν πάει άλλο”.

Πρόσθεσε ότι η εστίαση θα πρέπει να σηκώσει το ανάστημά της, ενώ καυτηρίασε το γεγονός της τοποθέτησης του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με τη Συνομοσπονδία, που εμμέσως πλην σαφώς τους είπε ότι “και πολλά πήρατε”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δε χρίζουν περαιτέρω μέτρων στήριξης.

Ο πρόεδρος των εστιατόρων Γιάννης Κλούβας τόνισε φανερά αγανακτισμένος ότι “Η Ρόδος θέλει βοήθεια και πρέπει να καταλάβουν ότι δεν τρώμε με χρυσά κουτάλια”, υπογραμμίζοντας ότι οι συνάδελφοι του δουλεύουν 4-5 μήνες για να συντηρηθούν τους υπόλοιπους.

Τη στήριξή του στον κλάδο των επιχειρηματιών της εστίασης εκφράζει ο Σύνδεσμος των Ταξιτζήδων Ρόδου, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος του σωματείου Θεοδόσης Καστανίδης. Μάλιστα και ο ίδιος περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που βιώνει ο κλάδος του, ευρισκόμενος στα όρια της απόγνωσης.

 1,362 total views,  2 views today