Σεισμός 6,6 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, δόνηση που έγινε αισθητή στα Δωδεκάνησα, κυρίως στο βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση σημειώθηκε 19χλμ βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου σε θαλάσσια περιοχή. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χλμ.

Μιλώντας για τον σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας R πριν λίγο στο Σκαι, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, κάλεσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις παραλίες καθώς υπάρχουν φόβοι για τσουνάμι.

Το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια της Σάμου, σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι περίπου 10 χιλιόμετρα, πρόκειται δηλαδή για επιφανειακό σεισμό. Η ισχυρότατη δόνηση που είχε διάρκεια, έγινε αισθητή στη Θεσσαλία, την Αττική, όλα τα νησιά και την Κρήτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές. Μάλιστα, η Πυροσβεστική δεν έχει δεχτεί μέχρι στιγμής καμία κλήση για εγκλωβισμένο άτομο ή παροχή βοήθειας, ωστόσο βρίσκονται σε επιφυλακή.

Η ένταση του σεισμού ήταν τέτοια που τρόμαξε τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι και πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καταρρεύσει δύο ακατοίκητα κτήρια στο Βαθύ της Σάμου ενώ έπεσε και ο τρούλος εκκλησίας.

Μερικά λεπτά αργότερα, σημειώθηκε δεύτερος σεισμός 4,6 Ρίχτερ, 15χλμ νοτιοανατολικά της Ικαρίας.

 674 total views,  2 views today