Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 09:30 το πρωί στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο αεροδρόμιο της Ρόδου .

Στην σύσκεψη αλλά και στα προβλήματα αναφέρθηκε στην σημερινή συνέντευξή τύπου ο κ. Χατζημάρκος.

«Εκτελούνται μεγάλα έργα που ήταν αναγκαία για το αεροδρόμιο. Υπάρχει θέμα κυκλοφοριακό τουλάχιστον . Για αυτό είμαστε σε συνεχή επαφή με το φορέα διαχείρισης του αεροδρομίου τη Fraport . Έχουμε λάβει τις προτάσεις- λύσεις από τον πρόεδρο της εταιρίας . Θα τις εξετάσουμε αύριο με τους χρήστες του αεροδρομίου . Εμείς έχουμε προτάσεις. Θέλουμε να ολοκληρωθεί η σεζόν του 2019 με τον καλύτερο τρόπο. Το να εκτελούνται έργα ενώ είναι σε λειτουργία η υποδομή είναι κάτι που δημιουργεί αναστάτωση. Δεν είναι δυνατό να μηδενιστεί η όχληση γιατί ο χώρος είναι σε λειτουργία. Εμείς θέλουμε να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες και να ελαχιστοποιήσουμε την όχληση. Εμείς αποτυπώσαμε με τους συνεργάτες μου την κατάσταση, στο αεροδρόμιο για να έχουμε εικόνα της κατάστασης», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος .

Σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επιβατών ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
“Οι πολίτες δεν μπορούν να καταλάβουν ποιος έχει την ευθύνη. Οι καθυστερήσεις στις πτήσεις δεν έχουν να κάνουν με τα έργα . Οι καθυστερήσει έρχονται από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που παρουσιάζουν μια σειρά επιχειρήματα. Δεν θα τα κρίνω σήμερα. Βάσει αυτών μειώνουν τον αριθμό των πτήσεων που εξυπηρετούν ανά ώρα. Οι επιβάτες πάνε σε ένα αεροδρόμιο που είναι γιαπί και σχηματίζουν την εντύπωση ότι οι καθυστερήσεις στις πτήσεις οφείλονται στα έργα. Δεν ισχύει αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Διακομιχάλης: Η τοπική οικονομία της Καλύμνου χτυπήθηκε όσο κανένα νησί

Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε πως μεγάλα έργα εκτελούνται στα αεροδρόμια της Ρόδου της Κω και της Σαντορίνης.

«Αν έκλειναν οι υποδομές θα γίνονταν γρηγότερα τα έργα. Πως θα λειτουργούσε ο τουρισμός στα νησιά χωρίς αεροδρόμια; Είναι δύσκολο να γίνονται αυτά τα έργα με τις υποδομές σε λειτουργία. Και όταν γίνονται έργα υπάρχουν και εκπλήξεις. Εμείς παρακολουθούμε την κατάσταση όσο μπορούμε πολιτικά για να ελαχιστοποιούμε τα προβλήματα », είπε ο κ. Χατζημάρκος και εκτίμησε πως το 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα.

“Για τις καθυστερήσεις των πτήσεων θα πρέπει να απαντήσει η ΥΠΑ”, τόνισε ο περιφερειάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί πως κυκλοφόρησε σήμερα η πληροφορία σύμφωνα με την οποία οι καθυστερήσεις των πτήσεων οφείλονται σε κατασκευαστικό πρόβλημα στην πίστα του αεροδρομίου.

Ωστόσο για το ζήτημα αυτό απαντήσεις θα πρέπει να δώσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η Fraport ως ο φορέας διαχείρισης του αεροδρομίου.

Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης για το τουριστικό λιμάνι

Σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι εφικτό να γίνει πολιτική παρέμβαση για να βελτιωθεί η κατάσταση και στην άλλη πύλη εισόδου του νησιού δηλαδή στο τουριστικό λιμάνι, όπου υπάρχουν προβλήματα,  ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης αφήνοντας να εννοηθεί πως θα ασχοληθεί με το θέμα όταν θα αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή.

«Καμία φορά και εμείς διαλέγουμε να συνομιλούμε εκεί που μπορούμε να συνεννοηθούμε . Θα γίνει και αυτό . Να κάνουμε λίγο υπομονή και θα συνεννοηθούμε. Εκεί βλέπω ότι υπάρχει πανηγυρισμός σε ότι αφορά την απόπειρα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Αυτή είναι η υπέροχη Δημοκρατία μας», τόνισε.

 158 total views,  2 views today