Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου.

Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε πως οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση.

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση. Ηταν μια συνεργασία επί 4 ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ανάμεσα σε δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, οπότε ο στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας, του ονόματος για το οποίο έπεσαν χιλιάδες, δεν μου επιτρέπεται να μη θυσιάσω αυτή την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για εμένα για λόγο εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Μετά την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πάνος Καμμένος… ανοίγει τα χαρτιά του σε συνέντευξη Τύπου στις 12:30. Tο makeleio.gr θα την μεταδώσει ζωντανά!

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Τσίπρας

«Επί τέσσερα σχεδόν χρόνια είχα έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον πετύχαμε πολλά και σημαντικά πράγματα. Βγάλαμε τη χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων και ανοίξαμε τον δρόμο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, διαπλοκής» είπε οι Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από τη θέση του υπουργού Άμυνας.

«Ζήτησα από τον Καμμένο όπως και από όλους καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Ευχαριστώ όχι μόνο για όσα πετύχαμε μαζί αλλά και γιατί ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Σήμερα δήλωσε ότι παραιτείται από υπουργός Άμυνας και ότι θα ζητήσει το ίδιο και από τα στελέχη των ΑΝΕΛ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Χριστούγεννα μοναχικά και αν χρειαστεί και με την ...αστυνομία !

«Ο νέος υπουργός Άμυνας θα είναι Βαγγέλης Αποστολάκης αρχηγός ΓΕΕΘΑ» είπε.

Η συνέντευξη Καμμένου

«Λέμε “όχι” στην ψήφο επιστημοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε πριν λίγο στη συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος.

Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ».

«Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώ τίθεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Οι ΑΝΕΛ δεν μετρώνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψυχή των πολιτών. Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο. Για αυτό το λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια. Αλλά αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών».

 172 total views,  2 views today