Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών, ο Σίμος Παρασκευάς. Έχασε τη μάχη με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τελευταία, ο ευπατρίδης και μάγκας της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου!

Ο Σίμος Παρασκευάς, επιχειρηματίας στον κλάδο της εμπορίας αυτοκινήτου για πολλά χρόνια, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροοπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Σίμος Παρασκευάς με τον χαρακτήρα του και τις γνωριμίες του αποτέλεσε τον πυρήνα της Ανανέωσης της Νέας Δημοκρατιας και ήταν γνωτσός ο ρόλος του και οι θεσεις που διατύπωνε για πολλά και σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας, με καθαρά ριζοσπαστικές απόψεις. Ο Σίμος, όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, ήταν εκείνος που ανεδειξε πολλά πολιτικά πρόσωπα που τώρα κατέχουν θέσεις κλειδιά, δεν έτυχε όμως στο τέλος της ζωής του να αναγνωρισθεί για τη συμμετοχή και την προσφορά του αυτή σε όσους ευργέτησε. Ο Σίμος έτυχε να ζήσει και να καμαρώσει να μεγαλώνει η επιχείρηση του υπό τον γιο του Γιώργο.

Η Προσφορά στην κοινωνία

Το πρωί της Δευτέρας έφυγε ήσυχα σε ηλικία 80 χρονών. Ο εκλιπών άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη δημόσια ζωή του τόπου, την οποία υπηρέτησε από πολλές θέσεις και τομείς στο Δήμο, στον Εμπορικό Σύλλογο και τη Νέα Δημοκρατία.

Η πολιτική ήταν πάντα μέσα στα ενδιαφέροντα του, διετέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και διακρίθηκε για το ήθος του και την αποτελεσματικότητα του στην διεκπεραίωση υποθέσεων όσο σοβαρές κι αν ήταν. Ασχολήθηκε με τα κοινά και προσέφερε τις υπηρεσίες του ως δημοτικός σύμβουλος και ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, συμβάλλοντας στην αναγέννηση της πόλης μας και βάζοντας ένα σημαντικό λιθαράκι στη Ρόδο της νέας εποχής.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στην πόλη της Ρόδου.

Συλλυπητήρια Μηνύματα για τον θάνατο του Σίμου Παρασκευά

Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του Σίμου Παρασκευά που τόσα έχει προσφέρει στη Ρόδο μέσα από τις θέσεις τις οποίες υπηρέτησε .

Ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του Σίμου Παρασκευά:

«Ο Σίμος Παρασκευάς ήταν ο «Νέστορας» της παράταξής μας στα Δωδεκάνησα, ο άνθρωπος που έδωσε μάχες για τη Νέα Δημοκρατία σε εποχές δύσκολες.
Με τίμησε με τη φιλία του, στάθηκε δίπλα μου με τις πολύτιμες συμβουλές του και η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους μας.
Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και ενεργός πολίτης αυτού του τόπου, κέρδισε την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων όσοι τον γνώρισαν.
Στην οικογένεια του, απευθύνω τα πλέον ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Α. Παυλίδης: Αναμφισβήτητα τα σύνορά μας, το Καστελλόριζο επεκτείνει την Ελλάδα!

Ο Βασίλης Υψηλάντης

Τη θλίψη του για το θάνατο του Σίμου Παρασκευά, εξέφρασε μιλώντας στον Sky ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης. Αναλυτικά τόνισε:

“Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Σίμου Παρασκευά που χάραξε σημαντική πορεία στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου.Έδινε το είναι του για όσα πράγματα καταπιάνονταν. Άφησε το αποτύπωμα του στον τόπο . Είχα την τύχη να είμαι κοντά του για να με διδάξει να με νουθετήσει, να με καθοδηγήσει, να με προβάλει. Η σύνδεση που είχα με τον άνθρωπο είναι χαραγμένη μέσα στην ψυχή μου. Θέλω να διαβιβάσω τω συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του. Η μνήμη του να μείνει στις μνήμες όλων μας”.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης στο άγγελμα του θανάτου του Σίμου Παρασκευά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του προσφιλούς μου Σίμου Παρασκευά.

Ενός ανθρώπου που απετέλεσε, όσο ζούσε, σημαντικό καταλύτη για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μας. Το κενό που αφήνει, τόσο στην οικογένεια του, όσο και σε όλους εμάς που τον γνωρίσαμε και τον ζήσαμε, είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο.

Προσωπικά είχα την τύχη να διδαχθώ αλλά και να συμπορευτώ μαζί του σε σημαντικά πράγματα για τα νησιά  μας.

Η Νέα Δημοκρατία στα Δωδεκάνησα χάνει το στυλοβάτη της. Τον άνθρωπο που, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, ήταν σημείο αναφοράς για όλους μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει.»

O αποχαιρετισμός της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου στον Σίμο Παρασκευά

Στο συλλυπητήριο μήνυμα της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ για το  θάνατο του Σίμου Παρασκευά,  αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

Με βαθιά οδύνη η ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκάνησου της ΝΔ αποχαιρετά τον επί σειρά ετών πρόεδρό της, Σίμο Παρασκευά.

Ένα ιστορικό στέλεχος, που αποτέλεσε και αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους μας.

Ο Σίμος μας έμαθε ότι η πολιτική αξίζει όταν υπηρετείς μέσα από αυτήν αξίες και ανθρώπους και φυσικά τη Ρόδο και τη Δωδεκάνησο.

Επικεφαλής στη ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου σε χρόνια δύσκολα, αποτέλεσε παράδειγμα πολιτικής οξυδέρκειας και αποτελεσματικότητας με στόχο την ενότητα του κόμματος και την πρόοδο του τόπου μας.

Ήδη η απουσία του είναι αισθητή.

Έχουμε όμως παρακαταθήκη τις συμβουλές και τη δράση του που θα μας καθοδηγούν τα χρόνια που έρχονται.

Ο Σίμος θα είναι πάντα εδώ, στις καρδιές και στο μυαλό μας για να μας δείχνει το δρόμο.

Σίμο, καλό ταξίδι! Ας είναι ελαφρύ το ροδίτικο χώμα που θα σε σκεπάσει!

Από τη ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου αντί στεφάνου θα κατατεθεί χρηματικό ποσό σε προνοιακά ιδρύματα της Ρόδου.

 

 504 total views,  2 views today