Ε .Οίκουτα : Με τις μικρές δυνάμεις που έχω μπαίνω στην πολιτική για να βοηθήσω τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας

119

Τους λόγους που την οδήγησαν  στο να είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές εξήγησε μιλώντας στον Sky σήμερα  η κ. Ελευθερία Οίκουτα.

Με ωραία και κυρίως σταράτα λόγια μίλησε για την θέληση της να προσφέρει  μέσα από την κεντρική πολιτική σκηνή και να λύσει προβλήματα. Καταγράφει  όπως τόνισε  τα προβλήματα πόρτα πόρτα.

Μίλησε  συγκινημένη για τον Νεκτάριο Σαντορινιό που η Δωδεκανησιακή κοινωνία αποχαιρέτησε σήμερα .

«Η σημερινή ημέρα  είναι πολύ βαριά . Η κοινωνία μας είπε το ύστατο χαίρε που δεν γνώρισα αλλά άκουσα για εκείνον πολλά από στενούς του συνεργάτες. Στέλνω στην οικογένεια τους φίλους και συντρόφους του τα ειλικρινή μου  συλλυπητήρια. Η Δωδεκάνησος είναι φτωχότερη», δήλωσε η κ. Οίκουτα.

Αναφερόμενη στον Νεκτάριο Σαντορινιό η κ. Οίκουτα τόνισε:

«Μου έκανε εντύπωση  ότι ήταν ένας αληθινός  άνθρωπος και πολιτικός.Οι πολιτικοί  που είναι απλοί ταπεινοί και πάνω από κόμματα σπανίζουν . Εργάζονται για τον τόπο τους και είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτα. Με συγκίνησε. Τον είδα μόνο μια φορά. Λυπάμαι που δεν γνώρισα  ένα τέτοιο γίγαντα»

Σε ερώτηση με αυτά  που θέλει να κάνει  στην κεντρική πολιτική σκηνή είπε:

«Είμαι μια δασκάλα. Σαν δασκάλα έμαθα να εκπαιδεύω τους μαθητές μου για το καλό ώστε όταν θα βγουν στην κοινωνία να είναι άνθρωποι έντιμοι και να αγωνίζονται.  Με τις μικρές δυνάμεις που έχω μπαίνω σε ένα ψηλό σκαλί της  πολιτικής. Θέλω να βοηθήσω τον άνθρωπο  της διπλανής πόρτας. Είμαι δίπλα  στους ανθρώπους του μόχθου γιατί είναι πάρα πολύ αυτοί. Και  εδώ στο χωριό που μένω υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν. Αυτούς θέλω να βοηθήσω  με τις δυνάμεις που έχω»

Όσο για τον τρόπο που θα επικοινωνήσει τη θέληση της για προσφορά στον κόσμο η κ. Οίκουτα τόνισε πως:

«Το θέμα είναι να πάω εγώ στον κόσμο αρχής γενομένης από την περιοχή μου. Θα ξεκινήσω πόρτα πόρτα να καταγράφω προβλήματα δίπλα μου και λίγο πιο  μακριά»

Σε ερώτηση αν την πλησιάζουν άνθρωποι για να της ζητήσουν ρουσφέτια η κ.Οίκουτα δήλωσε:

«Δεν έχω εμπλακεί με ανθρώπους που θέλουν ρουσφέτια. Έχω πολίτες  που μου λένε μπράβο προχώρα ένα τέτοιο άνθρωπο θέλουμε»

Η κ. Οίκουτα μίλησε και για την θητεία της  στην Αμερική.

«Μετά από  20 χρόνια  έφυγα στις ΗΠΑ με απόσπαση από το ελληνικό δημόσιο. Η απόσπαση ήταν πενταετής και πήγα στη Νέα Υόρκη. Ανέλαβα και τη Διεύθυνση σχολείων εκεί. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πως στο εξωτερικό έχουμε μια άλλη Ελλάδα την οποία πρέπει να προσέξουμε και να την περιβάλλουμε με σεβασμό. Οι απόδημοι στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία για να πάρουν την ελληνική ταυτότητα. Ήθελα να φτιάξω σωστούς Έλληνες με φιλότιμο.  Και η ομογένεια εκεί όμως με αγάπησε και αυτό με συγκινεί. Μετά από 41χρονια στην εκπαίδευση επέστρεψα πίσω για να προσφέρω στον τόπο μου»