Ε. Χαραλαμποπούλου στον Sky: Στόχος μας η νίκη και η αύξηση των ποσοστών της ΝΔ στις εθνικές εκλογές

161

Στην  προετοιμασία για τις εθνικές εκλογές στη θέση της ΝΔ αλλά και στις δηλώσεις που έκανε προσφάτως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky σήμερα η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Έφη Χαραλαμποπούλου.

Με αφορμή την επίσκεψη του κλιμακίου κορυφαίων  στελεχών της ΝΔ τόνισε πως ήταν πάρα πολύ σημαντική.

Αναφερόμενη στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη η κ. Χαραλαμποπούλου δήλωσε πως είναι λογικό να διαμορφώνει κάπως διαφορετικά την εικόνα και στις δημοσκοπήσεις.

«Αντιλαμβανόμαστε την οργή και με σεμνότητα αντιμετωπίζουμε την κατάσταση. Η κυβέρνηση θέλει να διερευνηθεί μέχρι τέλους και να αποδοθεί δικαιοσύνη και να κάνει ότι χρειάζεται για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Οφείλουμε να  κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια. Αυτό έκανε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παραδεχόμενος το λάθος και ζητώντας ειλικρινά συγνώμη από τους πολίτες. Aναφέρθηκε στις ευθύνες που υπάρχουν διαχρονικά.Δεν είναι ψέματα πως αυτά αποτελούν παθογένειες ετών. Εμείς έχουμε χρέος ως ΝΔ να θυμίσουμε στους πολίτες σε τι κατάσταση παραλάβαμε τη χώρα το 2019. Να μιλήσουμε για το κυβερνητικό έργο για τη μείωση της ανεργίας για τους 50 φόρους που έχει μειώσει η κυβέρνηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού και όσα έχουμε καταφέρει. Εμείς παραδεχόμαστε τα λάθη μας με σεμνότητα και αυτοπεποίθηση θα προχωρήσουμε   και θα ζητήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού», δήλωσε η κ. Χαραλαμποπούλου.

Σε ερώτηση αν η ΝΔ  θα έχει τέσσερις έδρες στα Δωδεκάνησα δήλωσε : «Θα προσπαθήσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα του 2019 και αν  είναι δυνατό να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο τα ποσοστά. Η αλήθεια είναι πως αρχίζει και φαίνεται η δουλειά που έχει γίνει στα Δωδεκάνησα και η στήριξη της κυβέρνησης. Το κλίμα είναι θετικό παρά τη δύσκολη στιγμή που διανύουμε.Εμείς είμαστε αισιόδοξοι».

Αναφορικά με τη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  κ. Νίκος Ανδρουλάκης για συνεργασίες αλλά και για πρωθυπουργό άλλο πρόσωπο και όχι είτε τον κ. Κυριακο Μητσοτάκη ή τον κ. Αλέξη Τσίπρα  η κ. Χαραλαμποπούλου τόνισε:

Ο κ. Ανδρουλάκης λέει πως θέλει το σχηματισμό κυβέρνησης από την άλλη θέτει πως όρο να μην είναι πρωθυπουργός ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Τονίζει πως θα προτείνει  άλλο πρόσωπο που θα πρέπει εμείς να το μαντέψουμε γιατί δεν το σκιαγράφησε καν. Η δήλωση του προκάλεσε και αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί θεσμική ασέβεια και  πρόκληση για τον ελληνικό λαό. Οι πολίτες με την ψήφο τους θα επιλέξουν  ποιος  θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Ποιο είναι το ισχυρό διψήφιο ποσοστό στο οποιο αναφέρεται; Η δήλωση ήταν αποτυχημένη. Ο κ.Μητσοτάκης του ζήτησε δύο φορές να συναντηθούν και δεν ανταποκρίθηκε. Πιστεύω πως ήταν μια δήλωση απαράδεκτη»

Η κ. Χαραλαμποπούλου δήλωσε πως όλοι οι πολίτες πρέπει να σπεύσουν στις κάλπες από την πρώτη Κυριακή και να ψηφίσουν.

«Η κάλπη θα μας δείξει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και η δεύτερη το πώς θα γίνει αυτό. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση», δήλωσε.

Aκούστε το ηχητικό της συνέντευξης εδώ :