Ζανεττούλης: Θα έχει το χρόνο που απαιτείται ο Δήμαρχος Ρόδου να ασχολείται με τη ΔΕΥΑΡ;

570

«Θα  μπορούσε κανείς να πει  ότι  είναι μια θετική εξέλιξη  το γεγονός ότι  ο ίδιος ο δήμαρχος αναλαμβάνει τα ηνία στη ΔΕΥΑΡ . Θα έχει το χρόνο που απαιτείται ο κ. Καμπουράκης να ασχοληθεί με τα θέματα της επιχείρησης ;»

Αυτό δήλωσε με αφορμή την απόφαση για την καθαίρεση από τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΡ του κ. Γιάννη Καμπούρη το μέλος της παράταξης μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης Δημήτρης Ζανεττούλης.

«Η απομάκρυνση του προέδρου της ΔΕΥΑΡ έγινε για δύο λόγους. Ο πρώτος ότι μπορεί να θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος.  Ο  δεύτερος είναι  ότι αναβλήθηκε ο διαγωνισμός του έργου που αφορούσε το βιολογικό στο Βόδι . Το έργο ήταν σημαντικό και τώρα πάει πίσω.  Είχαμε μια καλή επιτροπή και την άλλαξε ο πρόεδρος . Επίσης άλλαξε και ο χειριστής του ηλεκτρονικού διαγωνισμού», είπε ο κ. Ζανεττούλης.

Ο κ. Ζανεττούλης δήλωσε πως  υπάλληλος ανέστειλε τη διαγωνιστική διαδικασία για το έργο του βιολογικού  και είπε πως το έκανε μετά από εντολή που του δόθηκε ενώ απαγορεύεται.

«Την επόμενη ημέρα  πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση  για να γίνει η αναβολή του διαγωνισμού από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ.  Κανείς υπάλληλος δεν έχει το δικαίωμα να αναστείλει διαγωνισμό . Ματαίωση της διαδικασίας διαγωνισμού είχαμε και στο μεγάλο έργο του Αρχαγγέλου  καθώς έγινε προσφυγή από τη δεύτερη εταιρεία που μετείχε στο διαγωνισμό» , είπε ο κ. Ζανεττούλης.

Ο κ. Ζανεττούλης  εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της ΔΕΥΑΡ καθώς όπως τόνισε υπάρχουν πολλά τα ανείσπρακτα όπως και οι οφειλές της επιχείρησης.

Είπε ακόμη πως η  δημοτική αρχή είναι κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών.